İdil'de inşa çalışmaları devam ediyor

İdil ilçesinde 44 gün süren soykırım saldırıları ile yaşam alanları yerle bir edilen halk, geri dönerek yaralarını sararken, altyapı çalışmalarının başlatıldığı ilçeyi ziyaret eden heyetler incelemelere başladı.

Şırnak’ın İdil ilçesinde Saray çetelerinin yarattığı tahribat ve vahşet her geçen gün biraz daha gün yüzüne çıkarken, geri dönen halk ise yaşamın normal seyrinde devam etmesi için adeta seferber olmuş durumda. Bazı kişiler yakılıp, yıkılan evlerini onarırken, bazıları ise saldırılardan zarar gören eşyalarını yıkayarak temizliyor. Bir yandan halk yaşam alanlarını tekrar diriltirken, diğer yandan ise ilçeye gelen heyetler incelemelere başladı.

Soykırım saldırılarının yoğunlaştığı mahallelerden Turgut Özal Mahallesi’nde top atışları nedeniyle yıkılan elektrik direkleri TEDAŞ görevlileri tarafından onarılmaya başlandı. İdil Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü altyapı çalışmaları kolları sıvarken, Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği önceliğinde yürütülen kampanya kapsamında direniş mahallelerinde yapılan su dağıtımı, devlet güçleri tarafından “Kaymakamlığın izni yok” gerekçesiyle engellendi.

HDP Şırnak Milletvekilli Ferhat Encü ve İdil Belediye eşbaşkanlarının da aralarında bulunduğu heyet, mahallelerde incelemelerde bulunurken, Amed Büyükşehir Belediyesi tarafından ise mahallelerde yemek dağıtılmaya başlandı.

Hasar tespit çalışmalarının yarın başlanacağı belirtilen ilçede, hukukçular ve insanları hakları savunucuları mahallelerde incelemelerde bulunmaya başlandı.