İdil halkının yaralarını sarmak için herkes harekete geçmeli!

Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yöneticisi Fidan Kanlıbaş, Cizre’de gösterilen hassasiyetin İdil için de gösterilmesi çağrısı yaparak, İdil’in yeniden inşası için gönüllülere çağrıda bulundu.

Şırnak’ın İdil ilçesinde 44 gün süren soykırım saldırılarının ardından halk kendi yaralarını sarmaya başlarken, bir taraftan da inşa çalışmaları devam ediyor. Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından halkın öncelikli ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında ilçeye ilk yardım TIR’ları sabah saatlerinde giriş yaptı. Yardımların halka ulaştırılması çalışması devam ederken, getirilen yardımlar depolara alındıktan sonra hazırlanan kolilerle halka ulaştırılıyor. Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği öncülüğünde ilçeye gelen gönüllü heyetler, saldırıların en yoğun olduğu Turgut Özal ve Yeni Mahallede incelemelerini sürdürüyor.

İhtiyaç maddeleri daha da artırılmalı Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yöneticisi Fidan Kanlıbaş, İdil’de ilk olarak gıda gereksinim duyduklarını kaydetti. Halkın çok fazla bir talebinin olmadığını belirten Kanlıbaş, İdil halkında olumsuz bir havanın olmadığını, onurlu bir duruş sergilendiğini söyledi. Halkın ihtiyaçlarının bir an önce karşılanması için çalışmalarını daha da arttırmaları gerektiğini ifade eden Kanlıbaş, günde iki öğün sıcak yemek dağıtmaya başladıklarını ve devam ettirebilmeleri için dayanışmanın artması gerektiğinin altını çizdi.

Kürdistan’ın birçok yerinde gönüllülerle birlikte çalıştıklarına vurgu yapan Kanlıbaş, “Gönüllü çalışanlarla birlikte Cizre’de ciddi bir çalışma yürüttük. Aynı dayanışma çağrısını İdil için de yapıyoruz. Gönüllü olmak isteyenler İdil’e gelerek, çalışmalara katılabilir. İdil halkının yaralarını bir nebze de olsa sarmakta yardımcı olabilirler. Gönüllü çalışmak isteyenleri derneğimizle irtibata geçmeye çağırıyoruz” dedi.