İdilliler: Kentimizi yıkarak bizi yenemezler

İdil'de soykırım saldırıları sonrasında evlerine dönen ve büyük bir yıkımla karşılaşan halk, top atışları ile evleri yıkan devlete öfkelerini "evlerimizi de yıksalar, evlerimizi teröristte yapsalar, Kürdüz öyle kalacağız" dedi.

İdil'de soykırım saldırıları sonrasında evlerine dönen ve büyük bir yıkımla karşılaşan halk, top atışları ile evleri yıkan devlete öfkelerini "evlerimizi de yıksalar, evlerimizi teröristte yapsalar, Kürdüz öyle kalacağız" diyerek, devletin Kürt kentlerini yıkarak, Kürtleri yenemeyeceğini vurguluyor. 

Şırnak'ın İdil ilçesinde soykırım saldırılarının kısmi olarak kaldırılmasının ardından halk evlerine dönmeye devam ediyor. Devlet güçlerinin yaptığı tank ve top atışları nedeni ile yıkımın büyük olduğu Turgut Özal Mahallesi'nde bulunan evlerine dönenler, bütün yaşananlara rağmen yaralarını sarmaya başladı. Evlerinin soykırım saldırıları sırasında devlet güçleri tarafından karargah olarak kullanıldığını söyleyen Fatma Uçar isimli kadın, "Evlerimizi yıkarak, bizi yeneceklerini düşünüyorlarsa yanılıyorlar" diyerek, yaşananlara tepki gösterdi.

"Sokağa çıkma yasağı"nda bir gün önce terk etmek zorunda kaldığı evinin devlet güçleri tarafından karargah olarak kullanıldığını ve tüm eşyalarının talan edildiğini söyleyen Uçar, "Evlerimizi bile terörist diye yakıyorlar. Bize ne yapsalar yapsınlar, biz Kürdüz ve öyle kalacağız. Tek bir damla kanım kalana kadar mücadele etmekten vazgeçmeyeceğim ve boyun eğmeyeceğim. Devlet ne yaparsa yapsın, yine de kazanan Kürt halkı olacaktır" dedi.

Devletin soykırım saldırıları sonucu kentlerini getirdiği durumun her kes tarafından görülmesi gerektiğini kaydeden Uçar, "Herkes iyi bilsin. Evlerimizi yıkarak bizi yeneceklerini düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Keşke tek bir gencimizin burnu kanamasaydı, evlerin canı cehenneme. Devlet tankla topla gelmeseydi, buraları böyle yıkamazdı ve mahallemize giremezdi" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kürt düşmanlığı yaptığını vurgulayan ve içerisinde bulundukları durumun nedeninin Erdoğan olduğunu söyleyen Duriye Çiftçi, "Devlet güçleri evimizi yakıp yıktı. Bunu bize yapan Erdoğan'dır. Allah bunu onun yanında bırakmasın. Bizim evlerimiz mi Erdoğan'la savaştı ki, Erdoğan evlerimizi yıktı? Marketimi yakıp-yıkmış ve yağmalamışlar. 30 milyarlık mal vardı içinde. Hepsini almışlar. Erdoğan Kürt düşmanlığı yapıyor. 10 tane çocuğum var, evim yandı dükkanım yağmalandı ne yapacağım" diye konuştu. 

Devlet güçlerinin soykırım saldırıları sürecinde üç evini ve iki ineğini yaktığını ifade eden Beyhan ilke isimli kadında, "Allah benim ve çocuklarımın hakkını yerde bırakmasın. Allah benim evimi yakanların evini de yaksın. Oğlumun Kur'an'ını bile yakmışlar.

Allah bu dili bize verdi. Dedelerimiz de bu dili konuştu, biz de kullanıyoruz. Allah'ın verdiği dili yasaklıyorlar ve biz Müslümanız diyorlar. Biz Kürdüz ve terörist değiliz" dedi.

Kürtlerin yaşanan her şeye rağmen kazanan taraf olacağını söyleyen Sultan Kaynar ise şöyle konuştu: "Evimizi yakıp yıkmışlar ve talan etmişler. Bizi ne kadar öldürürlerse öldürsünler biz öldürülmekle bitmeyiz. Allah'ın izniyle Kürtler kazanacak ve istediklerini elde edecek. Erdoğan bizi öldürerek bitireceğini sanmasın, biz hiçbir saldırı karşısında boyun eğmeyeğeceğiz, direneceğiz" şeklinde konuştu.