Iğdır'da İl Genel Meclis seçimleri 4 Haziran'da

HDP, Iğdır’da yinelenecek olan İl Genel Meclisi seçimi için çalışmalarının startını verdi.

Iğdır'da 2016 yapılan İl Genel Meclis Başkanlığı seçimleri sırasında İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan Abdulkadir Özsuların tekrar aday oldu ve oy çokluğuyla Meclis başkanı oldu. Sonuçları hazmetmeyen Valilik meclisin feshi için İçişleri Bakanlığına başvurdu ardından meclis Danıştay 8. Dairesi tarafından bir ay içinde verilmesi gereken kararı 2 ay sonra alarak Meclisi fesh etti. YSK son aldığı kararla 4 Haziran’da İl Genel Meclisinin yenilenmesine karar verdi. Adaylarını belirleyen HDP çalışmalarının startını verdi.

Canlı Kalkan Çadırına katıldığı gerekçesiyle gözaltına alınan ve bir yıl sonra serbest bırakılan Iğdır İl Genel Meclis Eş Başkanı Abdulkadir Özsular, İçişleri Bakanlığı tarafından meclis başkanlığı görevinden uzaklaştırılmıştı. 15 Nisan 2016'da yenilen İl Genel Meclis Başkanlığına yeniden aday olan Özsular, oy çokluğuyla İl Genel Meclis Başkanlığına yeniden seçildi.

SONUÇ HAZMEDİLEMEYİNCE MECLİS FESİH EDİLDİ

Abdulkadir Özsular'ın yeniden başkan seçilmesini hazmedeyen Iğdır Valiliği durumu İçişleri Bakanlığına bildirmiş İçişleri Bakanlığının başlattığı süreç sonucundu Danıştay 8. Dairesi bir ay içinde vermesi gereken kararı 2 ay sonra vererek, il genel meclisini komple feshetti. Ardından Yüksek Seçim Kurumu İl Genel Meclis üye seçimin 4 Haziran'da yapılmasına karar verdi.

HDP ÇALIŞMALARINI HIZLANDIRDI

4 Haziran'da yapılacak İl Meclisi seçimlerine girecek adayları belirleyen HDP, çalışmaları hızlandırdı. Seçim bürolarının açılmasının yanı sıra oluşturulan seçim koordinasyonu bünyesinde Müşahit, Bilgi İşlem ve Hareketli seçmen komisyonları oluşturuldu.

Hedeflerine ilişkin değerlendirme yapan HDP Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman, il genelinde birinci parti olarak çıkmak ve il genel meclis çoğunluğu elde etmek için köy köy, mahalle mahalle çalıştıklarını kaydetti. Bir yıl boyunca İl Genel Meclisinin hukuksuz bir şekilde Valilik tarafından yönetildiğini ifade eden Adıyaman, Iğdır halkının bunun cevabını 4 Haziran'da vereceğine inandıklarını söyledi. Adaylarının halkın içinden gelen, halkın sorunlarını bilen kişiler olduğunu belirten Adıyaman, "Halkınızın HDP etrafında kenetleneceğine inancımız tamdır" dedi