Ilısu barajı güvenlik tepesine eylem

HPG BİM, HPG gerillalarının bugün sabah saatlerinde Mardin’in Dargeçit ilçesinde Ilısu Baraj Güvenlik Tepesi’ne yönelik bir eylem düzenlendiğini açıkladı. Eylemde 2 askerin öldürüldüğünü belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), bugün sabah saat 07.00’da Dargeçit’teki Ilısu Baraj Güvenlik tepesine yönelik bir eylem düzenlendiğini açıkladı. Etkili vuruşlar sonucu 2 askerin öldürüldüğünü kaydeden HPG BİM, açıklamasında şunlara dikkat çekti: “5 Temmuz (bugün) sabah saat 07.00'da gerilla güçlerimiz Mêrdîn'in (Mardin) Kerboran (Dargeçit) ilçesinde Ilısu baraj güvenlik tepesine yönelik bir eylem düzenlemiştir. Etkili vuruşlar sonucu 2 asker öldürülmüştür. Roketlerin isabet ettiği tepede düşmanın ölü ve yaralısı daha fazladır. Bu eylem Lice şehitleri anısına Şehit Rêzan İntikam timi tarafından düzenlenmiştir.

4 Temmuz günü saat 13.40'ta gerillalarımız tarafından Hakkari’nin Çukurca ilçesine bağlı Çeperê Şêxa’da konumlanan askerler ağır silahlarla vurulmuştur. Bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilemezken, askerler kendi etrafını havan, obüs ve A4'ler ile vurmuştur.”