GÖRÜNTÜLÜ

İtalya ve Danimarka'da Newroz etkinlikleri

Avrupa'da yaşayan Kürdistanlıların Newroz etkinlikleri sürüyor.

İtalya'nın pek çok kentiyle Danimarka'da Kürtler ve dostları Newroz'u karşılayarak direnişi selamladı.

ROMA

Başkent Roma'da 1500 kişinin katılımıyla Newroz kutlandı. KONGRA GEL Eşbaşkanı, etkinlikte yaptığı konuşmada, bu baharın Kürt halkına zaferi getireceğini ve halkı özgürlüğe yakınlaştıracağını belirtti.

Ararat Derneği'nin bahçesindeki etkinlikte, KCK Eşbaşkanı Cemil Bayık'ın mesajı da okundu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın avukatlarından Simonetta Grevi de Türk devletinin katliamlarına dikkati çekti.

MİLANO

Milano'da San Babila Meydanı'nda başlayan Newroz yürüyüşüne yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Türk Konsolosluğuna doğru yürüyüşe geçen kitle, burada AKP faşizmini protesto etti.

Bir müddet burada eylemine devam eden kitle ardından Duomo Meydanı'na kadar yürüdü. Meydanda konuşma yapan KONGRA Gel Eşbaşkanı Remzi Kartal, Newroz'un tüm Kürt  halkına zafer dolu güzel günler getireceğini vurguladı.

PARMA

Parma'daki Newroz kutlaması için Paça Meydanı'nda bir araya gelen kitle, sık sık "Kürdistan'a statü, Öcalan'a özgürlük" sloganını attı.

Rojava, Sur, Cizre, Nusaybin direnişlerini selamlayan kitle, Grup Azel'in müziğiyle halay çekti.

BOLZANO

Bolzano'da Ey Raqip Marşı ile başlayan etkinlikte Newroz'un anlamına ilişkin konuşmalar yapıldı.

Etkinlikte, YPG savaşçısı Karim Franceschi kitabının tanıtımını yaptı ve Kürt halkına destek verilmesi için çağrıda bulundu.

FIRENZ

Firenz'de de Kürtler ve İtalyan dostları Newroz'u kutladı. Etkinlikte sivil toplum kuruluşu temsilcileri yaptıkları konuşmalarda, Newoz'un tüm insanlığa barış getirmesi temennisinde bulundu.

Kürtler adına konuşma yapan Erdal Karabey Newroz'un Kürtler  için haksızlığa karşı başkaldırı günü olduğunu vurguladı ve "Demirci Kawa zalim Dehak'a karşı savastıysa bugün de  Mazlum Doğanlar, Mehmet Tunçlar çağımızın onurlu devrimcileri olmuştur. Şimdi de zalim Dehak'ın mirasçısı Tayyip Erdoğan'a karşı aynı onurlu mücadele verilecek" dedi.

SARDEGNA

Sardegna'da yüzden fazla kişinin katıldığı Newroz etkinliğinde AKP'nin katliamları da protesto edildi.

TORİNO

Torino'daki Newroz etkinliğinde de toplumsal sürecin anlatıldığı konuşmalar yapıldı ve direnişleri yansıtan sinevizyon gosterimi yapıldı. 

Coşkuyla geçen etkinlik halaylarla son buldu.

DANİMARKA

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'ya Newroz ateşi yakıldı. Danimarka Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nin Kopenhag'taki lokallerinin önünde geniş katılımlı ve coşkulu Newroz ateşi ile Kürdistan’daki serhildanlar selamlandı. 

Ülkedeki Newroz programı şu şekilde devam edecek:

• 21 Mart Horsens Newroz’u; Sønderbro Kulturhus, Lindvigsvej 4, 8700 Horsens

• 21 Mart Danimarka Parlamentosu; Newroz Resepsiyonu, Kurdisk Forum

• 26 Mart København Newrozu; Albertslund Musikteatret, Bibliotekstorvet 1-3, 2620 Albertslun