YENİLENDİ

İzmir ve Hakkari'de siyasi soykırım operasyonları

İzmir'de çok sayıda kişi gözaltına alınırken, Hakkari'de de 4 kişi tutuklandı.

AKP ve Saray'ın talimatıyla düzenlenen siyasi soykırım operasyonları devam ediyor. Katliamlarla direnişi kıramayan devlet güçleri, Türkiye ve Kürdistan kentlerinde gözaltı ve tutuklamalarını sürdürüyor.

İZMİR

İzmir'de siyasi soykırım operasyonları kapsamında sabah saatlerinde çok sayıda eve baskın yapıldı. İzmir TEM Şube ekipleri tarafından yapılan ev baskınlarında, HDP Bornova İlçe eşbaşkanları Seyithan Semo, Şule Ayhan ile YAK-DER üyelerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar, Konak TEM Şubeye götürüldü.

HAKKARİ 

Hakkari'nin Gever (Yüksekova) ilçesinde 29 Mart'ta işkence edilerek gözaltına alınan Yüksekova Belediyesi Meclis Üyesi Abdulkerim Akdoğan, İnşaat Teknikeri Nasrettin Anuk ile Rojda Tokçu ve Sultan Taş adlı kadınlar, emniyetteki işlemlerinin ardından dün akşam saatlerinde Yüksekova Adliyesi'ne getirildi.

Savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından Akdoğan ve Anuk "örgüte yardım ve yataklık etmek" iddiasıyla, Tokçu ve Taş da "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla tutuklama istemiyle mahkemeye çıkarıldı. İşkenceye uğrayan 4 kişi aynı gerekçelerle tutuklandı. Akdoğan ve Anuk, Hakkari Kapalı Cezaevi'ne, Tokçu ve Taş ise Van M Tipi Kapalı Kadın Cezaevi'ne gönderildi.

BULANIK'TA 4 KİŞİ TUTUKLANDI

Bulanık'ta 3 gün önce ev baskınlarında gözaltına alınan 14 kişiden DBP İlçe Eşbaşkanı Faruk Çiftçi'nin de aralarında bulunduğu 4 kişi tutuklandı.

ADANA 

Öte yandan Adana'da da sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında aralarında çocukların da olduğu 17 kişi gözaltına alınmıştı.