Kalkan: Bu yeni bir başlangıç, herkes netleşmeli!

PKK Yürütme Komitesi üyesi Duran Kalkan, Türk Devleti'nin Rojava ve Şengal'e yönelik saldırılarını News Channel'de katıldığı bir programda değerlendirdi.

Kalkan, bunun bir savaş ilanı olduğunu söyleyerek, artık YPG-YPJ ve YBŞ’ye her yerde Türk ordusuna karşı savaşma hakkı verdiğini kaydetti.

Kalkan 25 Nisan’daki Şengal ve Rojava saldırılarının "kuralsız ve ahlaksızca bir saldırı olduğunu" söyledi. Bu saldırıların hem tarih hem de güncel siyasetle bağı olduğunu ifade eden Kalkan, Şengal'e yapılan saldırının 24 Nisan 1915 Ermeni, Asuri, Kürt Soykırımı'nın başlangıcının yıldönümüne denk getirildiğine dikkat çekti.

TÜRKİYE IRAK VE SURİYE SAVAŞINA DOĞRUDAN GİRDİ

Kalkan, Şengal ve Rojava'ya yönelik saldırılarla Türkiye'nin Irak ve Suriye savaşına doğrudan girdiğini kaydetti.

Kalkan, “Zaten Cerablus ve Bab işgali aslında tüm Suriye demokratik güçleri ile Türkiye’yi savaşır hale getirmişti. Bu saldırılar Türkiye’nin Suriye ve Irak savaşına doğrudan girmesini getirdi” dedi.

DAİŞ'İ KORUMAYA, KURTARMAYA ÇALIŞIYORLAR

DAİŞ'in Rakka ve Musul'da yenilmek üzere olduğu bir dönemde, Türk devletinin DAİŞ'i korumaya, kurtarmaya çalıştığını belirtti. Kalkan, “Şimdi kim diyebilir AKP ve MHP DAİŞ’ten ayrı? DAİŞ’i kurtarmaya çalışıyor, korumaya çalışıyor” diye konuştu. 

KDP, SALDIRILARA İZİN VERDİ

Erdoğan'ın Kürt'e düşman olduğunu ve peşmerge olsa dahi vurduğunu belirten Kalkan, KDP'nin Türk devletinin saldırısına izin verdiği tepkisinde bulundu. Kalkan, “Peki sormazlar mı insana, PKK çıksın diyebilmek için mi KDP yönetimi Türk savaş uçaklarının Şengal’i bombalamasına izin verdi?” diye sordu.

Kalkan, Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli’nin bu saldırıları yapmak için KDP’den cüret aldığını söyledi.

ZAYIFLAR, YIKILMAKTAN KORKTUKLARI İÇİN SALDIRIYORLAR

Erdoğan'ın 15 yıllık iktidarında en zayıf dönemini yaşadığını söyleyen Kalkan, bu saldırıları yıkılmaktan korktuğu için yaptığını belirtti.

Kalkan, “Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli yönetimi tarihinin en zayıf döneminde. Ortada Türkiye Devleti Cumhuriyeti diye bir şey kalmadı. Tayyip Erdoğan’ın çetesi var” dedi.

Kalkan, “Bu saldırıları güçlü olduğu için yapmıyor, zayıf olduğu için, yıkılmaktan korktuğu için yapıyor” şeklinde konuştu.

BUGÜN ŞENGAL'İ FAŞİZME BIRAKAN YARIN HEWLER'İ DE BIRAKIR

KDP'yi çizgisini sorgulamaya çağıran Kalkan, bugün Şengal'i faşizme bırakanın, yarın Hewler'i de bırakacağını belirtti. KDP’ye seslenen Kalkan, “Türk devletinin saldırısı altında mı Kürt devleti ilan edilecek ve Şengal de bu devletin üyesi olacak? Böyle olsa demek ki Bakurê Kurdistan’ın hepsi KDP’ye göre kurtulmuştur. Orada AKP ile kol kola rahat yaşayabilirler” şeklinde konuştu.

BU YENİ BİR BAŞLANGIÇTIR, ULUSLARARASI GÜÇLER TUTUMUNU NETLEŞTİRMELİ

Kalkan, yeni bir başlangıçtan bahsederken, artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağın söyledi.

Herkesi tutumunu netleştirmeye çağıran Kalkan şöyle konuştu: “Bu yeni bir başlangıçtır. Hiçbir şey artık eskisi gibi olmaz. Gerçekten de bir sürecin sonu oldu. Oyalama, muğlak kalma, birçok tarafı birlikte idare etme yaklaşımı bitti. Eskisi gibi olmaz. ABD, AB, Rusya, İran, KDP tutumunu belirleyecek. Ortadoğu’da herkes belirleyecek. Kimden yanalar?”

BU BİR SAVAŞ İLANIDIR

Türkiye’nin saldırısı için “Bu bir savaş ilanıdır” diyen Kalkan şöyle devam etti: “Demokratik Suriye’ye savaş açıldı. Demokratik Irak’a savaş açıldı. Demokratik özerk Şengal’e savaş açıldı. Artık Türk ordusu YPŞ güçleri, YPG-YPJ güçleri savaş halindedir. Bu savaştır. Karargah vurulmuştu. Bu başka şeye benzemez. Rakka’yı DAİŞ’ten kurtarmaya çalışan güçler arkadan hançerlendiler. Bu öyle basit bir durum değil. Bir savaş ilanıdır. Artık Türk ordusu ve devleti Irak, Suriye savaşının, Ortadoğu savaşının, Üçüncü Dünya Savaşı’nın ortasındadır.”

Kalkan, uluslararası hukuk açısından artık YPG-YPJ ve YBŞ için her yerde Türk ordusuna karşı her yerde savaşma hakkının doğduğunu söyledi.