GÖRÜNTÜLÜ

Kandil’de halk ve gerilla bayramı kutladı

Kandil’de halk ve gerillalar Ramazan Bayramı’nı birlikte kutladı. Etkinlikte konuşan KONGRA GEL Eşbaşkanı Hacer Zagros, "Kürtlerin geleceği ve statüsü için gerekli olan tek şey ulusal birliktir" dedi.

 

Kandil’de halk ve gerillalar Ramazan Bayramı’nı birlikte kutladı. Etkinlikte, Kürtler arası birlik ve Ulusal Kongre çağrısı da yapıldı.

Tevgera Azad’ın temsilciliğinde bir araya gelen halk ve gerillalar konvoy halinde Kandil şehitliğini ziyaret etti.  Etkinliğe katılan KONGRA GEL Eşbaşkanı Hacer Zagros bir konuşma yaptı.

Bayramın barış getirmesini dileyen Zagros, “öncelikle Önder Apo, Kürt halkının ve savaş cephesinde direnen özgürlük savaşı veren savaşçıların bayramını kutluyorum. İnanıyorum ki bu bayram Ortadoğu ve dünyada özgürlüğün, barışın ve halkların hegomonik güçlere karşı başarının bayramı olacaktır. Bağdat’ta ve Hesekê’de DAİŞ tarafından yapılan katliamı şiddetle kınıyorum. Herkes bilsin ki zor günlerin arkasında mutlaka güzel günler gelecektir” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için daha çok mücadele etme çağrısında bulunan Zagros, devamla şunları dile getirdi: “Bugün vesilesiyle buradan bütün Kürt partilerine ve sivil toplum örgütlerine sesleniyorum, Kürtlerin geleceği ve statüsü için gerekli olan tek şey ulusal birliktir. Ulusal birlik dışında Kürtlerin başka alternatifi yoktur. Buradan dört parça Kürdistan ve diğer yerlerde yaşayan Kürt halkına sesleniyorum Önder Apo’nun özgürlüğü için daha çok siyasi eylemler ve aktif çalışmalar yapılmalıdır. Çünkü Önder Apo’nun özgürlüğü Kürtlerin, Ortadoğu’nun ve bütün halkların özgürlüğüdür.”

KÜRTLER BİRLİK OLURSA ÖZGÜR OLUR

Kutlamada söz alan Mihemmed Osman, “Kürt halkı ve Kürdistan için şehit olan şehitlerin bayramını kutlamaya geldik. Şehitlerin bayramını kutlamaktan mutluyum çünkü onlar bizim için canını verdiler. Eğer Kürtler birlik olurlarsa çok mutlu olacağız. Kürt halkının düşmanları hep aynıdır. Kürt halkına düşmanlarına karşı birlik olma çağrısı yapıyoruz. Kürt partileri çelişkilerini bir tarafa bırakarak düşmanlarıyla birlik olurlarsa özgür olabiliriz. Faşist Türk devletinin savaş uçakları Kandil’i bombalayarak düzenimizi bozmaya hakkı yoktur. Bazen İran bazen de Irak bombalıyordu kandili şimdide Türkiye bombalıyor ama asla yaşadığımız yerleri terk etmeyeceğiz ne kadar bombalasalar da” diye konuştu.

Türk savaş uçaklarının Kandil’i bombalamasına tepki gösteren Ehmed Hesen de, konuşmasında şu hususlara dikkat çekti: “Kürt halkı onurlu bir halktır asla özgürlüğünden ve mücadelesinden vazgeçmeyecektir. Türk devleti savaş uçakları köyleri bombalaması kabul edilemez. Ne kadar bombalamalar yapılsa da buraları asla terk etmeyeceğiz.”

Şehitlik ziyareti ardından köyler tek tek dolaşılarak halkın bayramı kutlandı.