Karakoçan’da 1 kişi tutuklandı, Tatvan’da 6 gözaltına alındı

Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde Newroz sonrası gözaltına alınan 3 kişiden Muhammed Kaya, "örgüt üyeliği" gerekçesiyle tutuklandı. Tatvan'da ise Newroz kutlaması için bildiri dağıtan 6 kişi gözaltına alındı.

Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde Newroz sonrası gözaltına alınan 3 kişiden Muhammed Kaya, "örgüt üyeliği" gerekçesiyle tutuklandı. Tatvan'da ise yarın kutlanacak Newroz kutlamaları için bildiri dağıtan ve aralarında Ovakışla ve Yolalan belediye eşbaşkanlarının da olduğu 6 kişi polislerce gözaltına alındı.

KARAKOÇAN 

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde Newroz kutlamasının ardından polisler tarafından darp edilerek gözaltına alınan Muhammed Kaya, Ozan Kaya ve Bünyamin Olgun emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarıldı. Savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından Ozan Kaya ve Bünyamin Olgun serbest bırakılırken, Muhammed Kaya tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Kaya, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından "örgüt üyeliği" gerekçesiyle tutuklanarak, Elazığ E Tipi Cezaevi'ne götürüldü.

TATVAN

Bitlis'in Tatvan ilçesinde yarın gerçekleşecek kutlamalar için Newroz bildirisi dağıtan 6 kişi şehir merkezinde polislerce gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Ovakışla ve Yolalan belediye eşbaşkanlarının da olduğu ve Tatvan Sulh Ceza Hakimliği tarafından bildiriler için toplatma kararı alındığı gerekçesiyle gözaltına alındıkları öğrenildi. HDP Bitlis milletvekilleri Mizgin Irgat ve Mahmut Celadet Gaydalı da gözaltına alınanlara eşlik etti. Gözaltına alınanlar TEM Tatvan Şube'de tutuluyor.