Karayılan: 2016 Newroz’u zafer yürüyüşünün Newroz’u olacak

Newroz Bayramı, Medya Savunma Alanları’nda görkemli bir törenle kutlandı. Törende konuşan Murat Karayılan, “2016 Newroz’u halkımızın çözüm Newroz’u olacak; yeni bir başlangıcın Newroz’u olacak; özgürlük ve zafer yürüyüşünün Newroz’u olacaktır” dedi.

Newroz Bayramı, Medya Savunma Alanları’nda HPG ve YJA STAR gerillaları tarafından kutlandı. Törene Halk Savunma Merkez Karargah Komutanı Murat Karayılan, Merkez Karargah Komutanlığı Üyeleri Bawer Dersim, İrfan Amed, YJA STAR Komutanları Jînda Ronahî ve Zozan Mardin’in yanı sıra çok sayıda gerilla da katıldı. Törende bir konuşma yapan Halk Savunma Merkez Karargah Komutanı Murat Karayılan, ‘Bu tarihi dönemdeki yürüyüşümüz Önder Apo’nun özgürlüğü, Kürdistan’ın özerkliği ve Türkiye’nin demokratikleşmesinin yürüyüşüdür. Biz kazanacağız. 2016 Newroz’u halkımızın çözüm Newroz’u olacak; yeni bir başlangıcın Newroz’u olacak; özgürlük ve zafer yürüyüşünün Newroz’u olacaktır’ dedi.

Karayılan’ın konuşmasında şunları dile getirdi:

“Bugün Newroz. Tüm Kürdistan Özgürlük Gerillaları adına Önder Apo’nun, yurtsever halkımızın, bu geleneğe inanan halkların ve tüm yoldaşların Newroz Bayramı’nı kutluyoruz. Newroz ateşi direnişle, kahramanlıkla ve şehitlerle bugüne kadar yanmaya devam etmiştir. Bu kutsal günde Çağdaş Kawa Mazlum Doğan şahsında tüm devrim şehitlerimizi anıyor, anıları önünde saygıyla eğiliyoruz. Şehitlerimizin anılarını “Özgür Önderlik - Özgür Kürdistan”ı yaratma mücadelesini başarıya taşıyarak yaşatama sözünü veriyoruz. 

Tarihten beri halkımız Newroz’u bir direniş, mücadele, birlik ve özgürlük günü olarak karşılamıştır. Eğer bir yerde birlik ve özgürlük varsa, orada barış da olur. Bu Newroz’da özgürlük ve barış imkanları da mevcuttur. Ancak zalimlerin zulmü, Newroz’u direniş ve mücadele Newroz’u yapıyor.

HALKIMIZ TÜRK DEVLETİNİN SALDIRILARINA BOYUN EĞMEMİŞTİR

Halkımızın ve mücadelemizin tarihinde Newroz hep yeni hamlesel çıkışların günü olmuştur. Önderimiz Başkan Apo, 2013 Newrozu’nda bir deklarasyon yayınladı. Manifesto niteliğinde olan bu deklarasyon kendisiyle yeni bir süreci geliştirdi. Demokratik Çözüm Süreci’ni gündeme koydu. Hareketimiz bunun için önemli çabalar içerisine girdi. Ama Erdoğan ne zaman gördü ki, çözüm sürecinin Türk ve Kürt halklarına faydası olmasına rağmen kendi iktidarı için zararlı görünce; işte o zaman süreci durdurdu ve Hareketimiz ile halkımıza dönük saldırılar geliştirdi. Bunun için DAİŞ çeteleriyle de ittifak kurdu. Rojava ve Güney’de saldırılar geliştirdi; DAİŞ eliyle Amed’de, Pirsûs’ta, Ankara’da katliamlar gerçekleştirdi. İşte böylesi kapsamlı ve kirli bir saldırıya yöneldiler. Halkımızın demokratik özerklik istemine karşı vahşi yöntemlerle hücumlar gerçekleştirdiler.

Halkımızın demokratik özerklik istemi, haklı ve evrensel bir istemdir. Ama Türk sömürgeciliği ve AKP devleti halkımızın bu istemine karşı şiddet uyguladı. Gördük ki Kürdistan şehirlerini tankla, topla ve her türlü silahla yıktılar.  AKP devleti, geçmişte Şark Islahat Planı temelinde yapılan soykırım ve katliamları, bu son dönemde Cizre’de ve Sur’da gerçekleştirdi. Ama halkımız Türk devletinin bu saldırılarına boyun eğmedi. Cizîra Botan Halk Önderi Mehmet Tunç ‘diz çökmeyeceğiz’ dedi. “Boyun eğmedik; arkamızdan gelenler bizimle onur duysunlar; başı dik gidiyoruz” dedi. Halkımız böyle direndi. Amed’de, Botan’da, Mardin’de direniş gelişti. Şimdi de Gever’de, Şırnak’ta, Nusaybin’de savaş var. Bu şehirlerde şu anda tarihi ve büyük bir direniş gelişiyor.  AKP faşizmi 8 gündür bu şehirlerimize dönük tanklarla ve toplarla saldırıda bulunuyor.

HALKIMIZ KATLİMALARA ŞİDDETE ASLA TESLİM OLMAZ, DİRENİR

Açıkça söylüyoruz: Önder Apo’nun deklarasyonu çerçevesinde her zaman barışçıl çözüme açık olduk. Şimdi, bu Newroz da yeni bir çıkışın yapılacağı bir Newroz olabilir. Eğer Önder Apo’ya özgürlük imkanları sunarlarsa ve rol oynamasının önünde engel olmazlarsa, yeni bir başlangıç yapılabilir. Ama böyle yapmaz, zorla, katliamla ve şiddetle halkımızı teslim almak isterlerse, halkımız teslim olmaz.

Uluslararası güçlerin hepsi şu anda Kürdistan’da yaşanan süreci sadece izlemekle yetiniyorlar. Cizîra Botan’daki katliamı izlediler. Başta Avrupa olmak üzere hiç bir uluslararası güç sesini çıkartmadı. İşte AKP devleti bundan cesaret alarak şimdi de Gever’de, Nusaybin ve Şırnak’ta çok vahşi bir saldırı savaşını geliştirmiş bulunuyor. Buna karşı savaşımız; bir savunma savaşıdır. Türk sömürgeciliği 24 Temmuz 2015’ten bu yana halkımızın demokratik özerklik istemine saldırıyor, biz de buna karşı kendimizi savunuyoruz. Bu sürecin bu şekilde değil de farklı bir şekilde gelişmesini isteyenlerin, Erdoğan’ın faşist aklıyla konuşmaması gerekir. Açık ki onlar saldırıyorlar. Biz bu saldırılara asla boyun eğmeyeceğiz ve direneceğiz. Bunun talimatını Mehmet Tunç’lar canlarıyla vermişlerdir.”

YENİLEN TÜRK SÖMÜRGECİLİĞİDİR

““Halkımız bilmeli; bu Newroz’la artık yeni bir dönem başladı. Bu Newroz yılı büyük çözüm yılıdır” diyen Karayılan “Yeni süreç bunu açıkça işaret ediyor. Bunun için başta yurtsever halkımız olmak üzere herkes bugün Gever’in, Şırnak’ın, Amed’in, Nusaybin’in kutsal direnişlerine sahip çıkmalıdır. Özellikle de tüm halkımız Gever’e akmalıdır. Dönem birbirine sahip çıkma dönemidir; yüksek fedakarlık, onur ve şeref dönemidir. Eğer bu tarihi süreçte birlik olursak, birbirimize sahip çıkarsak ve fedakarlık yaparsak zafer bizimdir. Bugün yenilen Türk sömürgeciliğidir. Onlar Sur, Cizre ve Hezex direnişlerinin karşısında yenilmişlerdir. Şimdi Kürt gençlerinin karşısında yenilmeyi hazmedemedikleri için her türlü silahı kullanıyorlar ve bu vahşeti sergiliyorlar. Yurtsever halkımız, barış isteyen Türkiyeli kesimler ve bölge ile dünya çapındaki tüm demokrasi yanlısı güçler Türk devletinin bu vahşetine ve AKP’nin şiddetine sessiz kalmamalı, halkımızın direnişine destek olmalıdırlar. Halkımızın direnişi, özgürlük direnişi, Türkiye’yi demokratikleştirme direnişidir. Amaç Özgür Önderlik, Özerk Kürdistan ve Demokratik Türkiye’dir” şeklinde konuştu.

HPG HER ZAMANKİNDEN DAHA GÜÇLÜDÜR

Kürdistan Halk Savunma Güçleri’nin bugün her dönemdekinden daha güçlü ve düşmandan yaptığı katliamların hesabını soracak kudrete sahip olduğuna dikkat çeken Murat Karayılan, “Kürt kadınlarının, gençlerinin, yaşlılarının ve çocuklarının ahı yerde kalmayacak; hesabı sorulacaktır. Türk sömürgeciliği ve AKP faşizmi, vahşetine devam ettiği takdirde gereken cevabı alacaktır. AKP faşizmi sonuç alamayacak; kazanan biz olacağız. Çünkü yolumuz doğru, davamız haklı ve amacımız büyüktür. Bugün Kürt halkı Apocu fedailerin, yani PKK’li ve HPG’li militanların şahsında güç sahibi olmuştur. Bunun için Kürt halkı kimseye karşı boyun eğmeyecek, diz çökmeyecek, kendini savunacak ve gereken cevabı verecektir” dedi.

BİZ KAZANACAĞIZ

Halk Savunma Merkez Karargah Komutanı Murat Karayılan, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Doğru; biz demokratik, barışçıl çözüme açığız ancak vahşiliğe karşı da direneceğiz. Bu direnişimiz özgürlük direnişidir, demokrasi direnişidir, halkların kardeşliği direnişidir. AKP ve DAİŞ çetelerinin vahşetine karşı insanlık direnişidir. Herkes bu hakikati görmelidir. En çok da Kürt gençleri bu hakikati görmeli; çok daha fazla katılmalı, direnişi daha fazla yükseltmelidir. Bu tarihi dönemdeki yürüyüşümüz Önder Apo’nun özgürlüğü, Kürdistan’ın özerkliği ve Türkiye’nin demokratikleşmesinin yürüyüşüdür. Biz kazanacağız. 2016 Newroz’u halkımızın çözüm Newroz’u olacak; yeni bir başlangıcın Newroz’u olacak; özgürlük ve zafer yürüyüşünün Newroz’u olacaktır. Bu umut ve inançla bir kez daha tüm yoldaşların, tüm halkımızın ve tüm dostlarımızın Newroz’unu gönülden kutluyor, ‘Bijî Newroz, Bijî Rêber Apo’ diyoruz.”

 

...