Kardeş Aile Kampanyası'nı büyütme çağrısı

Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nden Kanlıbaş, Kardeş Aile Kampanyası ile 4 bin 510 ailenin 'kardeş aile' edindiğini belirtti. Kampanyanın Türkiye ve Kürdistan ayağını büyüteceklerini kaydeden Kanlıbaş, duyarlılık çağrısında bulundu.

Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin Gever'de yeniden inşa için başlattığı çalışmalar sürüyor. Silopi, İdil ve Sur'da 4 bin 500 aileyi Kardeş Aile Kampanyası ile bir araya getirdiklerini söyleyen Rojava Derneği Genel Merkezi Yöneticisi Fidan Kanlıbaş, dayanışmanın özellikle Avrupa ve Türkiye kentleri üzerinden geliştiğini belirtirken, "Biz de dernek olarak arada bağ kurmak ve devamlılığını sağlamak için çalışıyoruz" dedi. 

GEVER'DE 510 'KARDEŞ AİLE' 

Kanlıbaş, Gever'de gelir seviyesi düşük 510 aileyi tespit ederek kardeş aileleriyle buluşturduklarını ve kampanyalarının devam edeceğini söyledi. Kampanyanın büyümesi için çağrı yapan Kanlıbaş, şunları kaydetti: "On binden fazla yıkılmış ve yakılmış ev var. Çalışmalar da devam ediyor. Nusaybin ve Şırnak'ın önümüzdeki günlerde açılacak olması buradaki kampanyayı daha kısıtlamamıza neden olacak. Bu kampanya artarsa ve kampanyaya olan ilgi, dayanışma daha da büyürse kısıtlamayı daha az yapmış olacağız."

'HERKES BİR ŞEY YAPABİLDİĞİNİ GÖRECEK'

3 ya da 4 ailenin birleşerek bir 'kardeş aile' edinmesinin mümkün olduğuna dikkati çeken Kanlıbaş, kampanyanın aynı zamanda manevi bağları da güçlendirdiğini söylerken, şöyle devam etti: "Bizim de amacımız sadece maddi bir dayanışma değil. Haberlerden, internetten takip etmek farklı, canlı tanıklardan, yaşayanlardan dinlemek çok daha farklıdır. Bu da daha bir duyarlılık yaratıyor. Buradaki aileler de yalnız olmadıkları hissini uyandırıyor. Dolayısıyla maddi yardımdan çok manevi destek birlikte ağlayıp birlikte gülmeleri onlarda daha anlamlı hale geliyor." 

Kanlıbaş, kampanyanın Türkiye ve Kürdistan ayağını büyüteceklerini açıklayarak, şöyle konuştu: "Biz bu çalışmayı Avrupa'daki duyarlı kişiler üzerinde başlatmıştık. Fakat Türkiye ve Kürdistan'daki ayağın daha da büyümesi gerekiyor. Önümüzdeki günlerde biraz daha Türkiye ve Kürdistan üzerinden planlayacağız. Televizyon başından tanıklık eden insanlar 'bir şey yapamıyorum' hissine kapılıyor; bu kampanyaya katılabilirler."

ŞIRNAK VE NUSAYBİN DE KATILACAK

Rojava Derneği Genel Merkezi Yöneticisi Fidan Kanlıbaş, Şırnak için başlatılan kampanyanın devam ettiğini de hatırlatarak, 'yasağın' kaldırılmasının ardından Nusaybin için de çalışma başlatacaklarını bildirdi.