Kayıp yakınları Dîgor'da katledilenler için buluştu

Amed'deki İHD üyeleri ve kayıp yakınları, Dîgor ilçesinde Türk devlet güçlerince katledilen 17 kişi için buluştu. Êlih’te de Hacı Ahmet Er’in akıbeti soruldu.

KAYIP YAKINLARI

İnsan Hakları Derneği (İHD) Amed Şubesi ve kayıp yakınları, "Kayıplar bulunsun, failler yargılansın" şiarıyla eylemlerini 809’uncu haftasında sürdürdü. Rezan (Bağlar) ilçesinde bulunan Koşuyolu Parkı İnsan Hakları Anıtı önünde yapılan eylemde Qers’in Dîgor ilçesinde 14 Ağustos 1993’te koruculuk dayatması, gıda ambargosu ve ev baskınlarını protesto etmek amacıyla gerçekleştirilen yürüyüşe açılan ateş sonucu katledilen 6'sı çocuk, 17 kişinin failleri soruldu.

 Basın metnini İHD Yönetim Kurulu üyesi Berfin Elçi okudu.


ÊLIH

Êlih’te de İHD üyeleri ve kayıp yakınları, eylemlerinin 645’inci haftasında Gülistan Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya geldi. Eyleme insan hakları savunucularının yanı sıra Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma, Dayanışma, Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) yöneticileri katıldı.

 Eylemde,15 Ağustos 1995 tarihinde Colemêrg'in Çelê (Çukurca) ilçesinde kaçırılan ve bir daha haber alınamayan Hacı Ahmet Er’in akıbeti soruldu.
Er'in hikâyesini İHD üyesi Avukat Sinan İslam Gegin okudu.