GÖRÜNTÜLÜ

Kaymaz: Gezi ve öz yönetim ruhuyla mücadeleye

Gerilla Berkin Kaymaz, Halkların Birleşik Devrim Hareketi’nin tarihi bir adım olduğunu söyleyerek, Gezi ve öz yönetim direniş ruhunun ortak mücadelenin önemli ayakları olduğunu belirtti.

Gerilla Berkin Kaymaz, Halkların Birleşik Devrim Hareketi’nin tarihi bir adım olduğunu söyleyerek, Gezi ve öz yönetim direniş ruhunun ortak mücadelenin önemli ayakları olduğunu belirtti.

İstanbul katılımlı ve Türk kökenli bir gerilla olarak enternasyonalist kimliğine vurgu yapan Berkin Elvan, ismini Gezi direnişinde AKP rejim güçlerince katledilen Berkin Elvan ve Mardin Kızıltepe’de 12 yaşında 13 kurşunla katledilen Uğur Kaymaz’dan aldığını söyledi.

Berkin Elvan ile o dönemde, aynı hastanede aynı sebepten dolayı kaldıklarını söyleyen Kaymaz, “Berkin’in ismini Kürdistan dağlarında yaşatmak için bu ismi aldım. Halkların Birleşik Devrim Hareketini (HBDH) de bu anlamda değerlendiriyorum. Türkiye devriminin yolu da Kürdistan devriminden geçecektir. Faşistler kendi çıkarları söz konusu olduğunda çok çabuk bir araya geliyorlar. Devrimcilerin, ezilenlerin, sosyalistlerin de birleşmeleri olumludur. Bu anlamda HBDH’nin kuruluşunu kutluyorum. Bizim mücadelemiz de sadece Kürdistan’ı kapsayan bir mücadele değildir. Örneğin Suriye’de Suriye’nin demokratikleşmesi, Türkiye’de Türkiye’nin demokratikleşmesi, diğer parçalarda da o parçaların demokratikleştirilmesi için mücadele ediyoruz. Bu dönemde HBDH’nin ilanı tarihi önemdedir. Devrimin bu şekilde gerçekleşeceği ortadadır. Hatta sadece Kürdistan Devrimci Hareketi ile değil bütün dünya devrimci hareketiyle de bu birlikteliğin sağlanması gerekir. Gezi direnişinin sonuçlarını bakıldığı zaman gerçekten umut vericidir. Birleşik devrim hareketinin kurulması bunun bir nevi devamını sağlamaktır. Yeni kurulan devrim hareketi Mahirlerin, Denizlerin, İbrahimlerin direnişinin, bıraktıkları bayrağın tekrardan göklere yükseltilip mücadelenin devam ettirilmesidir. Bütün halklar herkes bu birlikteliğe daha güçlü sahip çıkmalıdır. Özgürlük isteyen herkes bu hareketin içinde yer almalıdır” dedi.

Enternasyonal bir savaşçı olarak saflarda yer aldığını vurgulayan Kaymaz aynı zamanda 30 Mart Kızıldere katliamı ve direnişin yıl dönümü dolayısıyla Kızıldere şehitlerini de andı. 

“Onların bıraktıkları bayrak bugün devralınmıştır. Türkiye devrimine atılan bir adım olarak görülmesi gereken birleşik devrim hareketine tüm devrimci güçler güçlü bir katılım göstermelidir.

Gezi direnişiyle özyönetim direnişleri birbirinden kopuk değildir. Gezi ve öz yönetim ruhu birleşik devrim hareketini doğurmuştur” diyen Kaymaz, hareket güçlendiği müddetçe Türkiye ve Kürdistan devriminin daha çabuk gelişeceğini, bu cephe içinde yer alan devrimci, demokrat örgütlerin, kurum ve kuruluşlara başarılar dilediğini de sözlerine ekledi.