Kayyum makamında eşi tarafından basıldı!

Kayapınar Belediyesi’nin bin bir emekle kurduğu kreş, eğitim kurumları ve kültür merkezlerin kapatan, yüzlerce işçi ve memuru 'yakınları dağda' diyerek işten çıkaran Kayapınar Kaymakamı Mustafa Kılıç'ın ismi aşk skandalına karıştı.

Amed'in Kayapınar Belediyesi'ne kayyum olarak atandıktan sonra belediyenin bin bir emekle kurduğu kreş, eğitim kurumları ve kültür merkezlerini "Buralarda ahlaksız eğitim veriliyor" diye kapatan, yüzlerce işçi ve memuru 'yakınları dağda' diyerek işten çıkaran Kayapınar Kaymakamı Mustafa Kılıç'ın ismi aşk skandalına karıştı.

Kayyum'un Mersin'den getirilen Fen İşleri Daire Müdürü Merve Ersu Ertürk'ün odasını kendi makam odasının bitişiğine alması ve sık sık makamında Ertürk ile başbaşa görüşmesi dedikodulara neden olunca kayyumun eşi Hatice Kılıç, geçtiğimiz günlerde belediyeye ani bir baskın yaparak 'seni rezil ederim' diyerek olay çıkardı ve Ertürk'ün görevinden alınmasını istedi. Rezaletin basına yansımaması için birimler uyarıldı. Geçici çözüm olarak Fen İşleri Müdürü'nün odası, kayyumum makam odasının yanından kaldırılarak aynı katta başka bir bölüme alındı.

AKP tarafından görevinden alınarak tutuklanan Kayapınar Belediyesi eş başkanlarının yerine 8 Aralık 2016’da Kayapınar Kaymakamı Mustafa Kılıç kayyum olarak atandı. Kayyum Mustafa Kılıç, ilk olarak belediyenin kurduğu Zarokistan adlı kreş, eğitim destek evleri, okuma salonları, kadın kurumlarını kapattı.

YANDAŞ MEDYAYA AÇIKLAMA

28 Şubat tarihinde yandaş medya temsilcilerini makamına çağıran kayyum, belediyeye bağlı eğitim destek evlerinde, kreşlerde, okuma salonlarında "ahlaksız" eğitim verildiğini ileri sürdü. Makamında basına açıklamalarda bulunan Kılıç, Cegerxwin Kültür Merkezi'nde çok sayıda örgütsel doküman ile yöre insanının kültürüne, dinine aykırı materyal ve kitaplar topladıklarını iddia ederek, "Çocuklarımız, bu kitaplarla eğitiliyordu, içinde Zerdüştlük, Marksizm, Leninizm, cinsel içerikli kitaplar, PKK'nın örgütsel dokümanları ve ideolojik yapılarını çocuklarımıza zerk eden kitaplar var ama dinimize, kültürümüze ait hiçbir öğe yok. Dolayısıyla bu insanların hangi zihniyette olduklarını göstermenin en güzel yolu budur. Zamanında Sayın Cumhurbaşkanımız söylemişti; 'Bunlar Zerdüşt ideolojilerini çocuklarımıza, gençlerimize aşılıyor' diye. İşte bunun tam da tespiti ve örneği burada... 'Zarokistan' diye bir çocuk evimiz vardı. 120 çocuğumuza orada 'kreş' adı altında eğitim görüyor. Bu çocuklara terör örgütü PKK marşları öğretiyorlar. Burada faaliyette bulunan öğretmenleri vardı tespit ettiğimiz yaklaşık 20 kişi. Orada görev yapan öğretmenleri tamamı da aynı şekilde yine bu yapıya mensup insanlar. Onlarında işine son verdik. Bugün yine birçok kişinin iş akdini feshediyorum. Sebebi de şu. Tespit ettiğimiz yaklaşık 390 kişi var. Bunlarını tamamı istisnasız dağdaki kişilerin yakınları" diye konuşmuştu.

ŞUBE MÜDÜRÜ MERSİN’DEN GETİRİLDİ

Kayyumun göreve başlaması ardından ilk iş olarak Belediye'deki tüm şube müdürleri ve belediye başkan yardımcıları görevlerinden alındı yüzlerce memur ve işçi gibi. Belediyenin kültür, eğitim, çocuk, kadın birimleri 'sakıncalı' denilerek boşaltıldı. Belediyenin çeşitli şube müdürlüklerine AKP Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun referansı ile yeni atamalar yapıldı.

Atama yapılan müdürlüklerden biri de Fen İşleri Müdürlüğü oldu. Bu birime Mersin'den Merve Bersu Ertürk adında bir kadın getirildi. Ertürk'ün makam odası, kayyumun makam odasının yanına alındı.

BELEDİYEYE BASKIN!

Belediyede kayyum ile şube müdürü arasında aşk dedikodularının yayılması üzerine, kayyumun eşi Hatice Kılıç, geçtiğimiz günlerde belediyeyi bastı. Başkanlık katında olay çıkaran Hatice Kılıç, herkesin duyabileceği şekilde eşine bağırarak, "Bu kadını buradan alacaksın. Mahkemeye giderim, seni rezil ederim" dedi. Yaşanan bu kavga, başkanlık katında çalışanların tümü tarafından duyuldu. Bu olayın ardından Fen İşleri Müdürü Ertürk'ün makam odası, başkanlık makam odasının yanından alınarak başka bir bölüme taşındı. Belediyenin ikinci katında yaşanan bu rezaletin basına yansımaması için de katta bulunanlar uyarıldı ve olayın bir yanlış anlaşılmadan kaynaklandığı ileri sürüldü. Kayapınar belediyesinde Fen İşleri Müdürlüğü'nün yaptığı çalışmalarda şube müdürünün adının hiçbir şekilde zikredilmemesi dikkat çekti.