Kayyumun polislerinden kadın meclis üyesine: Görüşeceğiz!

Van Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Kurt, belediyeye girişi sırasında polisler tarafından tehdit edildiğini söyledi. Kurt, başına gelecek herhangi bir olumsuzluktan polisin sorumlu olacağını ifade etti.

Polisin adeta abluka altına aldığı Van Büyükşehir Belediyesi'nde belediye meclis üyeleri ve çalışanlar sıkı aramalardan geçirilerek belediyeye girebiliyor.
DBP’li Van Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Şehzade Kurt, belediyeye kayyum atanmasının ardından DBP’li meclis üyelerinin  grup odalarına girmelerine polis tarafından izin verilmediğini söyledi. Kurt, polislerin kendisini tehdit ettiğini ve belediye içerisinde sürekli takip ettiğini kaydetti.

TEHDİT VE TACİZ

Kurt, belediyeye girişi sırasında polislerin kendisini, "Bayan, seni tanıyoruz, çok iyi tanıyoruz. Seninle daha çok görüşeceğiz" şeklinde tehdit ettiğini açıkladı.
Kurt, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Belediye içinde beni takip ettiler, çay ocağına bile girdiler. Burada ‘Ne haber bayan’ deyince çok sinirlendim. Bağırmaya başlayınca, ‘Bayan sakin ol’ diyerek gittiler. Konuyla ilgili savcılığa başvuracağım. Şu andan itibaren başıma gelen her şeyden polisler sorumludur. Ben Belediye Meclis Üyesiyim, meclis toplantılarına gidiyorum, grup odamıza gidiyorum. Biz 50 kişilik bir grubuz. Resmi meclis üyesi olarak yapmamız gereken işlerimiz var. Bu şekilde tehditlerle bizi yıldıramazlar. Biz halkın oylarıyla seçildik, halka hizmet vermeye devam edeceğiz."