KCK: 2016 Newroz’u bir halk kongresi olmuştur

KCK, alanları doldurup Newroz'u kutlayan halkı selamladı ve özgürlük mücadelesinin çağdaş Dehakları mutlaka tarihin zalimler mezarlığına yollayacağını vurguladı.

Newroz kutlamalarının sonuçlarını yazılı bir açıklama ile değerlendiren KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, tüm saldırı ve tehditlere rağmen, Kürt halkının ‘Özgür Önderlik, Özerk Kürdistan ve Demokratik Türkiye’ mücadelesinde kararlılığını ortaya koyduğunu belirtti.

KCK, alanları doldurup Newrozu kutlayan halkı selamladı ve özgürlük mücadelesinin çağdaş Dehakları mutlaka tarihin zalimler mezarlığına yollayacağını vurguladı.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, 2016 Newrozu’nun, AKP iktidarının 6 aydan fazladır özyönetim ilan edilen şehirlere halkın iradesini kırmak için yaptığı saldırılar ortamında kutlandığını anımsattı. AKP’nin birçok yerde Newroz’un yasaklanmasına ve Newroz alanlarında patlamalar olacak haberleri yaymasına rağmen, halkın her yerde alanlara çıkarak Newroz’u kutladığını belirten KCK, dünyanın gözünün üzerinde olduğu Amed Newroz’una ağır saldırı ve tehditler karşısında halkın yüz binlerle katılarak ‘Özgür Önderlik, Özerk Kürdistan ve Demokratik Türkiye’ mücadelesinde kararlılığını ortaya koyduğuna vurgu yaptı.

KCK açıklamasında, ‘’Sur direniş ruhuyla yüz binlerle Newroz’a katılan Amed halkı başta olmak üzere her yerde milyonlarca meydanları dolduran halkımızı kutluyor ve selamlıyoruz. Milyonlarla meydanları dolduran bu iradenin şehitlere bağlılık temelinde Önderliği özgürleştireceğine, özerk Kürdistan'ı kuracağına ve demokratik Türkiye'yi gerçekleştireceğine inanıyoruz’’ denildi.

‘NEWROZ MÜCADELE STARTI OLMUŞTUR’

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Kürdistan ve Türkiye kentlerindeki kutlamaları şu ifadelerle değerlendirdi:

Mersin, Adana, Bazid, Ağrı, Dersim, Wan, Siirt, Batman, Tatvan, Tarsus, Siverek, Silvan, Kızıltepe, Ömerli, Başkale, Erdiş’ten İstanbul’a; Amudê, Kobanê, Qamışlo, Efrin ve Halep’ten Şam’a; Süleymaniye, Hewler ve Qendil’den, Maxmur’a ve Rojhılat Kurdîstanı’na, Avrupa ve Rusya’ya kadar Kürtler bulundukları her yerde Newroz’u coşkuyla kutlamış, 21. Yüzyılda Kürtlerin özgür ve demokratik yaşam özleminin hiçbir güç tarafından kırılamayacağını tüm dünyaya göstermiştir.

2016 Newroz’u, Kürt halkının tam bir Newroz halkı haline geldiğini göstermiş, Kürdistan'da özgür ve demokratik yaşam gerçekleşene kadar direnişin süreceğinin bir daha haykırıldığı halk kongresi olmuştur. 2016 Newroz’u halkımızın Türkiye'nin temel demokrasi gücü olduğunu bir daha göstermiştir. Kürt halkına karşı savaş açan ve hala bu savaşı bir seferberlik düzeyinde sürdürmek isteyen gözü dönmüş Kürt düşmanlarına da gereken cevabı vermiştir. Mehmet Tunç ve Pakize Nayırların özgürlük tutkusu ve direniş emrinin mutlaka gerçekleştirileceğinin sözü verilmiştir. 2016 Newroz’u 2016 yılının direniş ve özgürlük mücadelesi içinde geçmesinin startının verildiği platform olmuştur. Kürt Özgürlük Hareketi olarak şehitlere bağlılığın ve halkımızın ortaya koyduğu bu iradenin gereği özgürlük mücadelesi büyük bir kararlılıkla yürütülecek, halkımızın özgür ve demokratik yaşamı mutlaka sağlanacaktır. Hiçbir güç 2016 Newroz’unun gösterdiği gibi halkımızın özgürlük ve özyönetim iradesini kıramayacak; Newroz ruhunun gücüyle yoğrulmuş halkımız ve özgürlük mücadelemiz çağdaş Dehakları mutlaka tarihin zalimler mezarlığına yollayacaktır.

2016 Newroz’unda ağır baskılar ortamında özyönetim direnişlerine, şehitlere ve özgürlük mücadelesine sahip çıkan ve Önderliğe bağlılığını en yüksek düzeyde ortaya koyan Newrozlaşan halkımızın özgürlüğünün önünde hiçbir gücün duramayacağını bir daha vurguluyoruz. Tüm halkımızı Newroz coşkusu, sıcaklığı ve şehitlerimizin sevgi dolu yüreğiyle bir daha selamlıyoruz.