GÖRÜNTÜLÜ

KCK'den Kandil Newrozu'na mesaj

KCK, Kandil Newrozu'na gönderdiği mesajında ulusal birlik ve öz yönetime sahip çıkma çağrısında bulundu.

KCK Eşbaşkanlığı, Kandil Newrozu'na yazılı bir mesaj gönderdi.

Güney Kürdistan halkının Newroz'unu kutlayan KCK, kalıcı bir demokratik çözümün Güney Kürdistan'da gerçekleşmesi için Güney Kürdistan halkının mücadele geleneğine sahip çıkması ve 2016 yılını kendisi açısından başarı yılı haline getirmesi gerektiğini kaydetti.

Mesajda, "KCK Eşbaşkanlığı adına tüm özgürlük gerillalarının, Reber Apo'nun, Başur, Bakur, Rojava ve Rojhilat halkımızın ve dünyanın birçok yerine dağılan Kürt halkının 2016 Newroz'unu kutluyoruz" denildi.

'GERİ ADIM ATMAYAN HALKIMIZIN NEWROZ'U KUTLU OLSUN'

Binarê Kandil halkına, Güney halkına ve Kandil Newrozu'na katılanların Newroz'unun kutlandığı mesajda, şu ifadelere yer verildi:
"Biz buradan hem sizlerin hem de tüm özgürlük savaşçıları adına Kuzey Kürdistan direnişçilerinin, özellikle Sur, Cizre, Silopi, Hezex, Şırnak, Nusaybin ve Gever direnişçilerinin Newroz'unu kutluyoruz. AKP iktidarı ve zulmüne karşı geri adım atmayan ve direnmeyi seçen halkımıza kutlu olsun, diyoruz.  

Newroz zulme karşı halkların başarı bayramıdır. Yine halkların ortak yaşam bayramıdır. Dünya ve bölgenin krizler içerisinde olduğu böylesi bir süreçte halkımız ve bölge halkı büyük bir savaşın içine çekilmiştir. Bu savaş güçleri Kürt ve bölge halkının rolünü ve gücünü görmezden gelerek, halkımızın iradesini, haklarını ve kimliğini yok saymaya çalışmakta, bölgenin yeni oluşacak haritasına da buna göre şekil vermeye çalışmaktadır.  Bu da bölge halkının büyük zorluklarla karşı karşıya kalmasına yol açmaktadır.”

'ULUSAL BİRLİK RUHUYLA MÜCADELE ETMELİ; ÖZ YÖNETİM ESAS ALINMALI'

KCK mesajında, AKP hükümetinin katliamlarına da işaret edilerek, “Zergelê, Pirsus, Ankara, Silopi, Cizre, Sur, Hezex, Gever ve Nusaybin'de yaşanan katilamlardan yine Ege ve Akdeniz'de yaşamını yitiren yüzlerce Kürdistanlının ölümünden AKP hükümeti sorumludur. Yine işgal girişimlerine karşı halkımız ulusal  birlik ruhuyla mücadele etmeli. Halkımız, konfederal sistem temelinde  demokratik öz yönetimi esas yol olarak bilmeli" diye belirtildi.

KCK, DAİŞ çetelerine karşı Kobanê'de elde edilen başarıya da yer vererek, Kuzey ve Güney halkına Rojava ve Kobanê direniş ruhuyla direnme çağrısında bulundu. Mesajda, “Nasıl ki Rojava Kürdistan'ında halkımız 2014 yılından 2015 yılına direnişle elde etmiş olduğu başarıyla geçmişse, Kuzey ve Güney halkımızda içinde bulunmuş olduğu krizleri, yine sorunları direniş ve mücadeleyle aşabilir ve yeni yılı krizlerden çıkmanın çözüm yılı haline getirebilir” denildi.

'MÜCADELEMİZİ YÜKSELTECEĞİZ'

KCK'nin Newroz mesajında, son olarak tüm Güney Kürdistan halkına ve Kürdistan'ın dört parçasına birlik çağrısında bulundu. Yeni Newroz yılını gerilla ve Kürt halkının ulaşmış olduğu ortak direnişle demokratik özerkliğin gerçekleşeceği başarı yılı yapacağını belirten KCK, şunları da ifade etti:

"Güney, Kuzey, Doğu ve Rojava'da Kürt halkı tüm gücüyle kendisini demokrasi ilkeleri temelinde birlik olmalı ve var olan sorunların çözümü için çaba göstermelidir. Biz de KCK olarak bu konuda üzerimize düşen görevleri yerine getireceğiz, yine Kuzey Kürdistan'da demokratik özerkliğin kalıcılaşması ve Türkiye'nin demokratikleşmesi için mücadelemizi yükselterek devam edeceğiz. Aynı zamanda Güney Kürdistan'da halkımızın demokratik talepleri temelinde gelişebilecek her türlü projeye destek sunmaya hazırız."