KCK: Suruç'ta katledilen 33 gencin özlemlerini gerçekleştireceğiz

Suruç’ta katledilen 33 genci anan KCK, “Kürt Özgürlük Hareketi, sosyalist gençlerin anısına bağlılığın gereği olarak demokratik Türkiye ve özgür Kürdistan’ın gerçekleştirilmesinde üzerine düşen görevleri yerine getirecektir” dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, bundan bir yıl önce AKP'nin Ortadoğu'daki müttefiki ve işbirlikçisi faşist IŞİD çetesi tarafından Suruç’ta sosyalist gençlere yönelik bombalı saldırı gerçekleştirildiğine dikkat çekerek, “Türkiye'nin dört bir yanından Kobanê için dayanışmaya gelmiş 33 sosyalist katledilmiştir. Bu 33 sosyalist genci minnet ve saygıyla anıyor, onların demokratik Türkiye özgür Kürdistan özlemini gerçekleştireceğimizin sözünü yineliyoruz” dedi.

“Bu 33 genç, halklarımızın ortak mücadele yürütmesi anlayışıyla Kobanê halkına destek oldukları için katledilmişlerdir” denilen açıklamada, “Kobanê direnişi etrafında halkların dayanışma ruhu ortaya çıktığı için bu 33 genç hedef alınmıştır. Suruç sınırında Kobanê Direnişine destek eylemlerinin ortaya çıkardığı Suruç ruhuna saldırılmıştır. Suruç’ta aylarca farklı düşüncelerde ve kimliklerde on binlerce, hatta yüz binlerce insan Kobanê Direnişine destek olmak için yan yana gelmişler, yeni bir yaşam ve ruh ortaya çıkarmışlardır. Bu ruh, IŞİD’i yenilgiye uğratan Kobanê zaferinde önemli rol oynadığı gibi, 7 Haziran’da olduğu gibi AKP faşizmine de önemli bir darbe vurmuştur.

AKP ve müttefiki IŞİD Suruç ruhunun gelişmesinde kendi ölümlerini gördükleri için bu ruhun temsilcileri olan 33 sosyalist genci katletmişlerdir. Böylece halkların kardeşliğine dayalı ortak mücadele ruhunu geriletmeyi amaçlamışlardır. AKP iktidarı IŞİD içindeki MİT eliyle ortak düşman olarak görülen Suruç ruhunu ezmek istemiştir” ” ifadelerine yer verildi.

‘ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASİ DÜŞMANLARININ KORKTUKLARINI BAŞLARINA GETİRMELİYİZ’

Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı devamla şu hususlara dikkat çekti:

“Suruç’ta gerçekleşen 33 şahadet Kürdistanlı ve Türkiyeli devrimci ve demokratların ne yapması gerektiğini açıkça ortaya koymaktadır. Özgürlük ve demokrasi düşmanları en fazla halkların birlikteliği ve ortak mücadelesinden korkuyorsa, bizler de ortak mücadele platformları yaratarak mücadeleyi yükseltip korktuklarını başlarına getirmeliyiz. Bugün Türkiye'de tüm faşist güçler bir araya gelerek Kürt halkına ve demokrasi güçlerine karşı savaş açmışlarsa, o zaman tüm demokrasi güçleri de bir araya gelerek AKP faşizmi etrafında bir araya gelen bu faşist güçlere karşı mücadeleyi yükseltmelidirler. Bu gerçekleştiğinde Türkiye'deki faşist iktidar kısa sürede saf dışı edilecek ve Türkiye'nin demokratikleştirilmesinin önü sonuna kadar açılacaktır.

Suruç’ta katledilen sosyalist gençler İbrahim Kaypakkaya, Mahir Çayan ve Deniz Gezmiş’in izinde ortak mücadeleyi geliştirmek için şehit düşmüşlerdir. O halde biz de bu şahadetlerin emri olan halkların ortak mücadele birliğini daha da güçlendirip geliştirmeliyiz. Denizlerin, Mahirlerin, İbrahim Kaypakkayaların mirası ve şehit düşen bu sosyalist gençlerin yarattığı değerler temelinde yaratılan Halkların Birleşik Devrim Cephesi bu açıdan önemli adım olmuştur. Bu adımı tamamlayacak demokrasi bloku kurulduğunda tüm devrimci ve demokrasi şehitlerinin özlemi yerine getirilmiş olacak, bu da demokratik Türkiye ve özgür Kürdistan’ın gerçekleştirilmesini sağlayacaktır.

Kürt Özgürlük Hareketi tüm devrim ve demokrasi şehitlerine duyduğu sorumluluğun gereği bugüne kadar mücadeleyi yükselttiği gibi, Suruç’ta katledilen sosyalist gençlerin anısına bağlılığın gereği de mücadeleyi yükselterek onların özlemi olan demokratik Türkiye ve özgür Kürdistan’ın gerçekleştirilmesinde üzerine düşen görevleri yerine getirecektir.

Bu temelde halklarımızı sosyalist gençlerin şahadet yıldönümünde onları anmaya ve onların izinde halkların kardeşliği temelinde mücadeleyi yükseltemeye çağırıyoruz."