'KDP Abbas'ı düşüncelerinden dolayı gözaltına aldı'

Barzani ailesini sosyal medyada eleştirdiği için gözaltına alınan gazeteci İbrahim Abbas'ın eşi ve kardeşi, Abbas'ın düşüncelerinden dolayı gözaltına alındığını söyledi.

KDP'ye bağlı asayiş güçleri tarafından 4 Mart gecesi saat 01.30 sularında Hewlêr'deki evine yapılan baskınla gözaltına alınan serbest gazeteci İbrahim Abbas, Hewlêr Asayişi'nde gözaltında tutuluyor. Sosyal medya hesabı Facebook üzerinde üzerinden Barzani ailesini eleştirdiği için gözaltında alınan Abbas'a ilişkin KDP medyası tarafından yapılan haberlerde Abbas'ın "komşularını telefonla rahatsız ettiği" gerekçesiyle gözaltına alındığını iddia etti. Ancak ANF'ye konuşan Abbas'ın eşi ve kardeşi, bu iddianın gerçek dışı olduğunu söyledi.

Telefon üzerinden konuştuğumuz Abbas'ın eşi Sadiye Mihemed, evlerine yapılan baskında 4 saat arama yapıldığını ve daha sonra eşinin darp edilerek gözaltına alındığını söyledi. Eşinin Hewlêr Asayişi'ne götürüldüğünü söyleyen Sadiye Mihemed, "Ancak dün akşam kendisiyle görüşebildim. Eşim düşüncelerinden dolayı gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarılıp çıkarılmayacağını bilmiyoruz" dedi.

Abbas'ın kardeşi Aso Abbas ise, KDP'ye yakın sitelerin yaptığı haberleri yalanlayarak, "Eğer öyle bir şey olsa karşı tarafta da bir şikayetçinin olması gerekmiyor mu? Böyle bir şey yok. Kimse de şikayetçi olmamış. Ağabeyim tamamen siyasi düşüncelerinden dolayı gözaltına alındı.

Gözaltına alınan Abbas'ın bir dönem KDP Genel Başkanı Mesud Barzani'nin danışmanlığını da yaptığı ve kimi anlaşmazlıklardan dolayı görevden ayrıldığı da öğrenildi.

Güney Kürdistan'daki gazeteciler İbrahim Abbas'ın serbest bırakılması için sosyal medya üzerinde "Freedom for Ibrahim Ebas (İbrahim Ebas'a özgürlük) ismiyle bir kampanya başlatmıştı.