KDP asayişi Türk polisini aratmıyor

Barzani ailesini sosyal medyada eleştiren gazeteci İbrahim Abbas, Hewlêr'de evine düzenlenen baskınla gözaltına alındı.

KDP'ye bağlı asayiş güçleri dün gece saat 01.30 sularında Hewlêr'de evine baskın yaptıkları gazeteci İbrahim Abbas gözaltına aldı. 

Gözaltına alınmadan önce sosyal medya hesabı Facebook üzerinden bir paylaşımda bulunan Abbas, "Evin KDP'ye bağlı asayiş güçleri tarafından sarıldı. Yardım edin. Sadece ben hedef değilim yarın sınava girecek olan çocuklarım da hedef alınıyor" diye yazdı. 

Abbas, yaptığı paylaşımında gözaltı gerekçesinin ise İdris Barzani üzerine kaleme alıp Facebook üzerinden yayımladığı bir yazı olduğunu yazdı. Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nde KDP asayişi tarafından gözaltına alınan Abbas'ın nereye götürüldüğü ise öğrenilemedi. 

Bu arada Güney Kürdistan'daki gazeteciler ise İbrahim Ebas'ın serbest bırakılması için sosyal medya üzerinde "Freedom for Ibrahim Ebas (İbrahim Ebas'a özgürlük) ismiyle kampanya başlattı. 

KDP'nin hakim olduğu Duhok-Zaxo-Hewler hattı, gazetecilere yönelik katletme, işkence ve gözaltı durumlarıyla sık sık gündeme geliniyor. 13 Ağustos 2016 tarihinde Rojnews muhabiri Wedat Hisên Elî ve 2 Aralık 2016 tarihinde ise KNN muhabiri Şûkrî Zeynedin Duhok'ta kaçırıldıktan sonra işkence edilerek katledilmişlerdi.