KDP kamplarından kaçabilen yüzlerce Êzidî aile, Şengal’e ulaştı

Duhok ve Zaxo’daki kamplarda kendilerine yönelik saldırı olacağı endişesiyle çadırlarını terk edip kaçan yüzlerce Êzidî aile Şengal’e ulaştı. Aileler Şengal Özerk Yönetimi ve asayiş güçleri tarafından karşılanıyor.

GÜNEY KURDİSTAN ÊZIDÎLER

Duhok ve Zaxo’da bulunan kamplarda KDP tarafından zorla alıkonulan yüzlerce Êzidî aile, kendilerine yönelik geliştirilen nefret söylemlerinin tehdit altında olduklarını düşünerek kampları terk edip kaçmaya başladı.

Êzidîler, Duhok ve Zaxo’daki imamların Cuma hutbelerinde, KDP’nin yerel medya hesaplarının ise sanal medya üzerinde nefret körüklemesiyle birlikte kendilerine yönelik bir saldırı olacağından endişe ederek kamplardan kaçtı.


Kaçan yüzlerce Êzidî aileden bazıları geçtiğimiz dakikalarda Şengal’e ulaştı. Şengal’e dönüşlerin hala sürdüğü gelen bilgiler arasında.

Şengal girişinde yüzlerce araçlık yığılma yaşandı. Gelen aileler Şengal Özerk Yönetimi ve Êzîdxan Asayiş güçleri tarafından karşılanıyor.

Özerk Yönetim, geçtiğimiz dakikalarda Êzidîlere yönelik saldırı olma ihtimaline karşı Irak’a acil güvenlik önlemleri alma çağrısında bulunmuştu.