KDP Kerkük’te Türkmenlerle anlaştı

ITC eski Başkanı Erşed Salihi, KDP ve Arap güçler ile Kerkük’ün yerel yönetimi konusunda anlaşma sağladıklarını açıkladı.

KDP VE TÜRKMEN CEPHESİ

Rojnews’ün haberine göre Irak Türkmen Cephesi (ITC) eski Başkanı Erşad Salihi, Irak medyasına verdiği demeçte KDP ve Araplar ile Kerkük yerel yönetimi konusunda anlaştıklarını duyurdu.

Erşed Salihi, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Taraflar ve siyasi liderler arasındaki görüşmeler sürüyor. Irak Başbakanı’nın bir anlaşmaya varılması konusundaki girişimleri başarılı oldu.”

Siyasi blokların henüz anlaşmaya varamadığını ifade eden Erşed Salihi, “Birkaç gün içerisinde anlaşmaya varılacağına inanıyorum. Çünkü zaman kısıtlı. Kerkük’ün mevcut durumu kimsenin yararına değil” diye konuştu.

ITC eski Başkanı Erşed Salihi, son olarak, “Araplar, Türkmenler ve KDP bu konuda kendi aralarında bir anlaşmaya vardı” ifadelerini kullandı.

16 kürsüden oluşan Kerkük İl Meclisi’nde Kürt taraflar 7 kürsüye sahip. KDP, Kürtlerin ulusal birlik için çabaladığı bir dönemde Kerkük Valiliği görevi için Kürtlerle değil, Hakan Fidan’ın emriyle hareket eden Türkmen Cephesi ve Araplarla anlaştı.