KDP merkezine ateş açan kişi KDP’li çıktı!

Süleymaniye Asayişi, KDP’nin Süleymaniye Meclis Binasına ateş açan kişinin tutuklandığını açıkladı. Güney Kürdistan Medyası saldırganın KDP üyesi olduğunu duyurdu.

Güney Kürdistan’ın Süleymaniye kentinde 5 Temmuz gecesi KDP Meclis Binasına yönelik gerçekleşen silahlı saldırının faili yakalandı. Basına, failin tutuklandığına dair bilgi veren Süleymaniye Asayişi, hukuki tahkikatın devam ettiğini ama detayların şimdilik açıklanmayacağını belirtti.

Mahkeme kararı ile Süleymaniye’nin Bekrecoyi mahallesindeki evinde tutuklanan A.M.M’nin KDP üyesi olduğu Parti yetkilileri tarafından da kabul edildi. KDP Süleymaniye Meclis sorumlusu, söz konusu kişinin kendi üyeleri olduğunu kabul ederek, olaydan sonra üyelikten çıkarıldığını söyledi.

Zanlının sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarda saldırıyı yaptığı ve birlikte hareket ettiği kişiler ile ilgili bilgileri paylaşmıştı. Zanlının Hewler KDP 3. Liq’a üye olduğu ve Irak Kürdistan’ı Demokrat Partisinin Hewler Asayişi Yönetiminde yer aldığı görüldü.

Bir önceki Süleymaniye KDP Meclis Binasının kurşunlanması olayında da suçlu KDP’nin 3. Liq’ına üye bir kişi çıkmıştı. 

Geçtiğimizde günlerde de Rudaw isimli KDP’ye ait Televizyon binasında saldıran kişilerinde, KDP Asayişi ile hareket ettikleri ortaya çıkmıştı.