KDP’nin Êzidîlere saldırısı Mahmur’da kınandı

KDP’ye bağlı çete gruplarının Şengal’e yönelik saldırısı Mahmur’da protesto edildi.

Mahmur Şehit Rüstem Cudi Mülteci Kampında bir araya gelen kitle KDP’nin Şengal’e yönelik saldırına ilişkin basın açıklamasında bulundu. Mahmur halkı adına basın metnini Belediye Eşbaşkanı Mehmet Kara tarafından okunud.

Mehmet Kara, ”Hepiniz şahitsiniz ki Kürt özgürlük mücadelesi tüm Kürdistan’da kapsamlı bir konseptle, uluslararası bir saldırıyla karşı karşıyadır. Dört parça Kürdistan’da halkımıza karşı çok sert, vahşi ve insanlık dışı bir saldırı var. Maxmur halkı olarak KDP peşmergelerinin Şengal halkına yönelik saldırısını kınıyoruz.” dedi.

Mehmet Kara sözlerinin devamında,”2014 yılındaki DAİŞ saldırılarında kendimiz bizzat şahit olduk, bu katliamda binlerce Êzidî kızlarını, oğullarını ve yaşlılarını vahşice kafalarını keserek katlettiler. Kaçırdılar. Erdoğan destekli çetelerin vahşi saldırılarıyla yüzyüze kaldılar. Barzani’nin Türkiye’ye gidişi insanı düşündürüyor. Halen Cizre, Sur, Nusaybin ve diğer kentlerdeki yıkımların altında Kürt cenazeleri kalmış. Onurlu Kürtleri kelepçeleyerek hapse atıyorlar. Rojava kazanımlarına karşı saldırılar var. Yine Êzîdxan Kürtlerine karşı iradelerini kırma, katliam ve baskı uygulanıyor. Rojava peşmergeleri diyorlar. Bu güç KDP’ye ve Erdoğan’a bağlı çetelerdir” dedi.

Maxmur Belediye Eşbaşkanı Kara, direnişlerinden dolayı YBŞ-YJŞ’yi kutladı.

Açıklamanın sonunda, AKP ve KDP saldırılarına karşı tüm Kürt halkı, Şengal’deki Êzidîlere sahip çıkma çağrısında bulunuldu.