Kerkük'te halklar Öcalan için nöbet eyleminde

Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekmek için Kerkük’te kurulan çadırı bölge haklarının yoğun ilgisiyle karşılanıyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekmek amacıyla Kerkük’te Kale Bahçesi’nde iki gün sürecek olan nöbet eylemi, çeşitli etkinliklerle devam ediyor. Tevgera Azadî, Kürdistan Özgür Kadın Hareketi ve Kürdistan Yurtsever Gençlik Hareketi öncülüğünde başlayan nöbet eyleminde Kale Bahçesi’nde çadır kurulan çadırı, gün boyunca Kerkük'te yaşayan Kürt, Arap ve Türkmen halklarından yüzlerce kişi ziyaret etti.

Halkın yoğun ilgisinin olduğu nöbet eyleminde çeşitli konularda seminerler verildi. Öcalan'ın özgürlüğünün bölge barışı için önemi üzerine verilen seminerde konuşan Tevgera Azadî Kerkük Bölgesi Meclisi üyesi Ömer Hecî Hisên, Öcalan'ın esir alınmasıyla bölge halklarına kelepçe vurulduğunu söyledi. Ortadoğu'nun sancılı bir süreçten geçtiğini ve halkların birbirine kırdırılmak istendiğine vurguda bulunan Hecî Hisên, "Halkların birbirine kırdırılması kapanından ancak Öcalan'ın demokratik ulus ve demokratik toplum felsefesiyle kurtulabilir" dedi.

Sık sık “Bijî Serok Apo” ve “Bê Serok jiyan nabe” sloganlarının atıldığı eylemde gençler saz ve erbaneleriyle şarkılar söyleyip halaylar çekti. Öcalan'ın konuşmalarından kesitler ve tecrit konulu sinevizyon gösteriminin de yapıldığı eylemde Öcalan'ın Sorani ve Arapça'ya çevrilen Savunmalarının yoğun ilgi görmesi dikkat çekti.

Gece boyunca çeşitli etkinliklerin devam edeceği çadır eylemi, yarın akşam yapılacak yürüyüşün ardından son bulacak.