Kerkük’te nöbet eylemi başladı

Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekmek için Kerkük’te çadır kurularak nöbet eylemi başlatıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekmek amacıyla Kerkük’te Kale Bahçesi’nde iki gün sürecek olan nöbet eylemi başlatıldı. Tevgera Azadi, Kürdistan Özgür Kadın Hareketi ve Kürdistan Yurtsever Gençlik Hareketi öncülüğünde başlayan nöbet eyleminde Kale Bahçesi’nde çadır kurularak, Öcalan’ın posterleri asıldı.  

“Öcalan’a Özgürlük” şiarıyla başlatılan eylemde basın açıklamasını yapan Tevgera Azadi Yürütme Konseyi Üyesi Komal Sermet, Öcalan’ın esaretini ve tecrit altına alınmasını asla kabul etmediklerini belirterek, “Öcalan üzerindeki tecridi kınıyoruz. Öcalan 18 yıldır İmralı zindanında ağırlaştırılmış tecrit altındadır. Avukatları ile görüşmeleri engelleniyor” dedi.

Uluslararası insan hakları örgütlerinin de tecride gözlerini kapadıklarını dile getiren Sermet, “Öcalan üzerindeki tecride bütün dünya ve uluslararası insan hakları kurumları gözlerini kapatmıştır. Bu aynı zamanda Kürt halkına gözlerini kapadıkları anlamına geliyor” dedi.

Sermet, Türk devletinin Öcalan’a tecrit uygulayarak başta Kürt halkı ve bölge halklarına tecrit uyguladığını ve onlara saldırılar geliştirdiğini vurguladı. Sermet, açıklamanın devamında şunları dile getirdi: “Faşist Türk devleti Önder Apo şahsında tüm Kürt halkını tecride almak istiyor. Bunun sonucunda da korkakça Kürt halkına saldırmaya devam etmektedir. Bunun son örnekleri ise Şengal ve Qereçox’da yaşandı. Bu saldırıda bir grup pêşmerge ve savaşçı şehit düştü. Bu saldırılarla tüm halkları tekleştirerek baskı altında almaya çalışıyorlar. Çünkü Önder Öcalan’ın özgürlüğünün tüm halkların özgürlüğü olduğunu biliyorlar. Öcalan’ın özgürlüğünün de halkların özgürlüğü ve barışının da teminatıdır.”

Açıklamanın ardından şair Sabir Letif Kakereş, Öcalan ve Kürdistan üzerine yazdığı şiirini okudu ve daha sonra “Bijî Serok Apo” ve “Bê serok jiyan nabe” sloganları atıldı.

İki gün sürecek eylemde yurttaşlar, eylem çadırını ziyaret ediyor. Eylemde müzik, sinevizyon gösterimi ve seminer gibi çeşitli etkinlikler düzenlenecek.