Kerkük'teki gerillalardan söz

'Mayıs ayı şehitleri'ni anan Kerkük’teki HPG ve YJA Star gerillaları, devrim yürüyüşünün öncüsü olmayı sürdürecekleri sözünü yineledi.

Kerkük’teki HPG ve YJA Star gerillaları, 'Mayıs ayı şehitleri'nin direniş ruhu ve zafer inancıyla mücadeleyi daha büyütüceklerini söyledi.

Kerkük’teki HPG ve YJA Star gerillaları, 'Mayıs ayı şehitleri'ni andı. Gerillalar, ANF'ye konuştu.

ŞEHİTLERİN BİZE EMRİDİR

Gerilla komutanı Cûdî Faraşîn, Kürt Özgürlük Hareketi'nin ilk şehitlerinden Hakki Karer şahsında bütün 'Mayıs ayı şehitleri'ni anarak, sonuna kadar yollarını takipçisi olacaklarını söyledi. Mücadeleyi zafere ulaştırma sözlerinin baki olduğunu kaydeden Komutan Faraşîn, özgür bir gelecek için bu devrim yürüyüşünün öncüleri olmaya devam edeceklerini vurguladı. "Özellikle Mayıs ayı şehitleri bize bunu emrediyor" diyen Faraşîn, Mayıs ayı şehitleri ruhuyla mücadeleyi daha da büyüteceklerini dile getirdi. Faraşîn, şöyle devam etti: "Şehitlerimize layık olmaya gayret ediyoruz. Onların anlamlı ve önemli sözleri ve yaşamları bugüne kadar bize hep umut oldu; geleceğimize yön verdi. Mücadelenin bugün bu düzeye kadar gelmesini şehitlerimize borçluyuz. Halkların PKK etrafında kenetlenmesi şehitlerin yarattığı direniş çizgisinin büyüklüğüdür. Daha fazla özgürlüğe yakın olduğumuz bir gerçekliktir. Mücadelemizin her alanında bu açık bir şekilde görülüyor."

O RUHLA YENİDEN YAPILANDIRIYORUZ

Haki Karer'in ideolojik yapılanma sürecinde en çok emek veren ve Öcalan'ın "benim gizli ruhum" dediği bir öncü olduğunu hatırlatan YJA Star gerillası Nida Çekdar, Haki Karer ruhuyla yeni hamleye katılacaklarını vurguladı. YJA Star gerillası, aslında 'Mayıs ayı şehitleri'nin kendini yenileme, Haki Karer ruhuyla mücadeleyi devam ettirme; isteklerini yerine getirme için önemli olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Şehitlerimizin ruhuyla kendimizi yeniden yapılandırıyoruz ve bu yeni helmede üzerimize düşünleri yerine getirme sözümüzü tekrarlıyoruz. Haki arkadaşın ruhu başarı ruhudur. O ruhla hamlemizi başarıya ulaştıracağız. Mayıs ayı şehitlerini saygıyla anıyoruz.”