GÖRÜNTÜLÜ

Kerkük şehitlerini mezarları başında andı

Özgürlük mücadelesi saflarında yaşamını yitiren Kerküklü savaşçılar, Ramazan Bayramı vesilesi ile mezarları başında anıldı.

PKK Güney Kürdistan Şehit Aileleri Komitesinin öncülüğünde bugün Kürt özgürlük mücadelesi saflarında yaşamını yitiren Kerküklü savaşçılar mezarları başında anıldı. Anma törenine Tevgera Azadi Kerkük bölgesi eş başkanları, şehit aileleri ve çok sayıda Kerküklü katıldı. Anmada şehitlerin anılarına sahip çıkma sözü verildi.

Anma töreninde kısa bir konuşma yapan Kürdistan Özgür Toplum Hareketi (Tevgera Azadi) Kerkük bölgesi eş başkanı Nevzat Bekir, Apocu hareketin en büyük değerlerinin şehitleri olduğuna ve şehitlerin anılarına sahip çıkmanın bütün Kürt halkının özelde de kendi görevleri olduğuna dikkat çekerek şunları belirtti: “öncelikle şehitlerimizin ve şehit ailelerinin önünde saygı ile eğiliyor anılarına bağlılık sözümüzü yineliyoruz. Onlar bizim özgürlüğümüz için sömürgeci güçlerin aramıza çizdiği sınırları yıkarak düşman karşısına çıkarak halkımızın onuruna el uzatamazsınız diyerek cenge durdular. Ve bu uğurda yaşamlarını yitirdiler. Halk olarak üzerimize düşen şehitlerimizin anılarına sahip çıkmak ve mücadelelerinin takipçisi olmaktır. Apocu hareketin en büyük değerleri şehitleridir. Bu nedenle Önder Apo ‘şehitlerimiz bizim mücadelemizin gerçek önderleridir’ diyor. Biz Tevgera Azadi olarak bir kez daha şehitlerimizin anılarına ve mücadelelerine sahip çıkacağımızın sözünü veriyoruz.” 

...