Kerkük’te 'Amed zindan direnişinin ruhu' semineri verildi

Kerkük'e bağlı Dakok'ta 14 Temmuz 1982 Büyük Ölüm Orucu Direnişi'nin yıldönümü vesilesiyle bir seminer verildi.

Kerkük'ün Dakok ilçesinde Şehit Mervan Gezgör Akademisi’nin düzenlediği, seminere konuşmacı olarak katılan Mamoste Ehmed Xezayi, Manoste Eli Germiyani katılım sağlarken, çok sayıda Dakok'lu genç katıldı.

Seminer'in açılış konusması yapan Mamoste Ehmed Xezayi gençleri, devrim mücadelesinde yaşamını yitirenler adına bir dakikalık saygı davet ederek seminere başlandı. Ardından konuşmacı olarak katılan Manoste Eli Germiyani günün anlam ve önemine vurgu yaparak, bu arkadaşlar şahsında bugün bir mücadele safı belirlemiş devrime doğru yürüyor, devamla; " PKK'nin öncü kadroları yaratılan değerlerle bir kültür yaratmışlardır. Adı Apocu kültürdür. Bugün bu kültürle halkımız için mücadelemizi devam ettiriyoruz. Hakki Karer arkadaş halka hizmet için hamallık yapardı. "

'YARATILAN RUH TEMSİLİMİYETİ EDENDİR'

Germiyani, PKK'yi analiz etmede en önemli faktörün yaratılan mücadele ruhunu iyi anlamak olduğunu belirterek, "Bugün siz PKK'yi analiz etmek isteseniz, PKK'nin yaratılan direnişin adı bu ruhtur. Bu arkadaşlarımızın ortaya koyduğu ruh, teslim olmayan ruhtur. Öyle bir ruh ki sadece devrime olan inancıdır, geleceği görendir. Bu işte PKK'dir.

Yaratılan değerler karşısında bu mücadele de yaşamını yitiren yoldaşlarımızın adını şimdi tüm Kürdistan da binlerce aile bu yoldaşlarımızın adı şimdi çocuklarıyla büyüyor.”