GÖRÜNTÜLÜ

Kerkük’te krizin aşılmasında gençliğin rolü konulu bir seminer düzenlendi

Kürdistan Yurtsever Gençlik Hareketi Kerkük üniversitesinde “Güney Kürdistan’da yaşanan krizin aşılmasında gençliğin rolü” konulu bir seminer düzenledi.

Kürdistan Yurtsever Gençlik Hareketi Kerkük üniversitesinde “Güney Kürdistan’da yaşanan krizin aşılmasında gençliğin rolü” konulu bir seminer düzenledi.

Kerkük üniversitesi konferans salonunda saat 15.00’te başlayan ve çok sayıda öğrencinin katıldığı seminere konuşmacı olarak katılan Akar Germiyani, Güney Kürdistan’daki krizin aşılmasında gençliğin rolü üzerine bir konuşma gerçekleştirdi.

Güney Kürdistan’da yaşanan kaynağını şeffaf ve toplumun çıkarlarını gözetmeyen iktidar anlayışından aldığını belirten Germiyani, “Güney Kürdistan’da yaşanan kaos iktidarı paylaşım kaosudur” dedi.

‘ÇÖZÜM VAR OLAN SİSTEMİ KABUL ETMEME VE KARŞI ÇIKMAKTIR’

Konuşmasında Güney Kürdistan’da topluma dayatılan bu sistem krizine karşı ciddi bir karşı çıkmanın olmadığına değinen Akar Germiyan şunları söyledi: “Güney Kürdistan toplumu bu yaşanan yolsuzluk ve krizden sonra kırıldığı için bir refleks gösteremiyor. Bu iktidar gitse bile gelen iktidarda aynı şeyleri yapar diyor. Bu yanlıştır. İktidarın istediği de umutsuz ve reflekssiz bir toplum yaratmaktır. Güney Kürdistan’dan dışarıya yoğun bir göç yaşanıyor. Göç edenlerin çok büyük bir bölümünü gençler oluşturuyor. Çözüm, dışarıya göç etmek değil, kalıp var olan sistemi kabul etmeme ve karşı çıkmaktır.”

‘GENÇLİK TOPLUMUN DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜK DİNAMİĞİDİR’

Güney Kürdistan’da yaşanan siyasi krizin aşılmasının yegane çözümü halkın kendi kendisini yönetmesi olduğuna dikkat çeken Germiyani, “Güney Kürdistan’da kadın siyasette yer almıyor, toplum yer almıyor, değişik aydın demokrat kesimler yer almıyor bunun için gördüğümüz gibi sistem büyük bir kriz ve kaosun içindedir. Bu krizin açılması için toplumun kendisini yönetmesi gerekiyor. Toplum kendi sorunlarına çözüm bulabilir. Bugün Rojava ve Kuzey Kürdistan örneğinde gördüğümüz gibi toplum bir bütün olarak siyasi ve idari kararlarda söz sahibidir. Bu çerçevede Güney Kürdistan gençliğinin öz yönetim için mücadele etmesi gerekiyor. Var olan umutsuzluk ortamından çıkıp harekete geçip toplumu de kendi arkasından sürüklemelidir. Çünkü gençlik toplumun demokrasi ve özgürlük dinamiğidir” dedi.