GÖRÜNTÜLÜ

Kerkük’te Şehit Erdal Bağdat anıldı

Rojava’nın Qamışlo şehrine bağlı Tıl Hemıs nahiyesinde DAİŞ çetelerine karşı YPG saflarında savaşırken yaşamını yitiren Sirvan Reed Fettah (Erdal Bağdat) şehadetinin 40. gününde Kerkük’te anıldı.

Rojava’nın Qamışlo şehrine bağlı Tıl Hemıs nahiyesinde DAİŞ çetelerine karşı YPG saflarında savaşırken yaşamını yitiren Sirvan Reed Fettah (Erdal Bağdat) şehadetinin 40. gününde Kerkük’te anıldı. 

PKK Güney Kürdistan şehit aileleri komitesinin düzenlediği anma törenine Erdal Bağdat’ın ailesinin yanı sıra Tevgera Azadi, PYD, Yurtsever Gençlik Hareketi ve RJAK yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda Kerküklü katıldı.

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anma töreninde Şehit Aileleri Komitesi, Demokratik Birlik Partisi (PYD), Tevgera Azadi adına birer konuşma yapılırken, Erdal Bağdat’ın babası Reed Fettah’ta gün vesilesi ile bir konuşma gerçekleştirdi. 

‘KÜRT HALKI OLARAK KADERİMİZ BİRDİR’

PKK Güney Kürdistan Şehit Aileleri komitesi adına açılış konuşmasını yapan Westa İbrahim, Kürt halkının DAİŞ çeteleri ve sömürgeci devletlere karşı verdiği mücadelede büyük bedeller verdiğini ve özgürlük için birlik olmanın önemine vurgu yaparak şunları belirtti: 

“Kuşkusuz Kürdistan halkı özgürlüğü için on yıllardır bedel vermektedir. Kanını döken bu şehitlerimiz sayesinde bugün topraklarımızda güvenli bir şekilde yaşıyoruz. Huzurunuzda bir kez daha söz veriyoruz ki sonuna kadar şehitlerimizin anılarına sahip çıkacağız. Onların bize emrettiği şey ulusal birliktir. Bu konuda her kes üzerine düşeni yapmalıdır. Bizim Kürtler olarak kaderimizin bir olduğunu ya hep birlikte özgürleşeceğimizi ya da hep birlikte tasfiye olacağımızı bilmemiz gerekiyor. Bir kez daha şehitlerin huzurunda söz veriyoruz ki çizgilerinin takipçisi olacağız.”

 ‘OĞLUMLA GURUR DUYUYORUM O KÜRT HALKININ ŞEHİDİDİR’

Törende gün vesilesi ile kısa bir konuşma yapan Erdal Bağdat’ın babası Reed Fettah, oğlu ile gurur duyduğunu belirterek şöyle konuştu: “Şehit Erdal, DAİŞ çeteleri Rojava’da halkımıza vahşice saldırırken, Rojava’ya gidip YPG saflarında savunma cephelerinde yer aldı. Bizim için bir onurdur. Şehit Erdal’ın şehadeti bize gösteriyor ki nerede olursa olsun hangi parçada olursa olsun Kürt halkının çıkarlarına karşı bir tehlike oluştuğunda Kürt gençleri uğruna hayatlarını da kaybetseler tereddüt etmeden cepheye gitmeye hazırlar. Bizim halk olarak aramızda gerçekleşen bu ulusal bilinç ve ruhu üyesi olduğumuz partilere dayatmamız gerekiyor. Şehitlerin bize vasiyeti ulusal birliği sağlamaktır.”

PYD ve Tevgera Azadi adına yapılan konuşmalarda, şehitlerin anısına bağlılık belirtilirken, sonuna kadar şehitlerin özgürlük çizgisinin takipçileri olacakları belirtildi.

Anma töreni Erdal Bağdat’ın şehadet belgesinin aileye verilmesinden sonra tören okunan şiir ve Erdal Bağdat’ın hayatını konu alan bir sinevizyon gösterimi ile devam etti. 

Sinevizyon gösterimi sırasında duygusal anlar yaşanırken tören atılan “Şehit namırın” ve “Biji Serok Apo” sloganları ile sona erdi.

...