GÖRÜNTÜLÜ

Kerkük'teki gerillalar 4 Nisan'ı kutladı

Kerkük savaş cephesindeki gerillalar Kürt halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 67. Doğum yıl dönümünü kutladı.

Kerkük cephesinde bulunan HPG ve YJA-STAR gerillaları, Kerkük’e bağlı Aliseray köyünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın 67. doğum gününü kutladı.

'KADINLARA ÖZGÜRLÜK UMUDU OLDU'

Kutlamada konuşan YJA-STAR Komutanı Tolhildan Goyî, şunları belirtti: "Öncelikle 4 Nisan gününü özgürlüğün mimarı Önderliğimize, kutsal  Üveyiş Ana şahsında tüm analara kutluyorum. Bugün aynı zamanda Kürt halkının, Kürt kadınının doğuş günüdür. Çünkü Önderliğimizin geliştirdiği ideoloji tüm Ortadoğu ve ezilen halklar tarafından benimseniyor. Tüm halklar Önderliğin ideolojisinde kendi özgürlüğünü görüyor. Önderliğimiz susayan kadınlara umut olmuştur."

Goyi, konuşmasına şöyle devam etti: “Önderliğimizin var oluşu, yürekleri acılarla örülen kadınlara özgürlük umudu olmuş, Kürt kadınlarına özgürlük yolunda güç vermiştir. Bizi bugünlere getiren özgür yaşamın mimarı olan Önderliğimizdir. Bu gerçekliği birkaç cümle ile ifade edemeyiz. Ama herkes bu gerçekliği içten yaşıyor."

'İNSANLIĞIN YENİDEN DOĞDUĞU GÜN!'

Kutlamada yer alan Çevre Hareketi Sorumlusu Şukufe Mıhemmed de 4 Nisan’da gerillaların yanında olduğu için mutluluğunu dile getirdi. Mıhemmed, "Bugün Kürt halkı için, ezilen halklar için büyük bir öneme sahip olan bir gündür. Çünkü bugün yeniden insanlığın doğuş günüdür. Biz de Önderliğin ideolojisini kendimize  esas aldık. Çünkü Önderliğin ideolojisi bizim için kutsaldır. Önderlik özelde kadını öne çıkarmıştır. Onu yüceltmek için çabalamıştır" diye konuştu.

Gerillalar, etkinlikte her yıl olduğu gibi özgürlük dileğiyle ağaç dikimi de gerçekleştirdi.
 

...