GÖRÜNTÜLÜ

Kerkük’teki gerillalara bayram ziyareti

Kerkük cephesindeki gerillalara bayram ziyareti gerçekleştirildi.

Kürdistan Toplum Hareketi (Tevgera Azadi), Kürdistan Yurtsever Gençlik Hareketi ve Kürdistan Özgür Kadın Hareketi (RJAK) üyeleri Kerkük'ün savunmasındaki HPG ve YJA-Star gerillalara bayram ziyaretinde bulundu.

HPG ve YJA Star gerillaları, halkı karşıladı. Burada bir konuşma yapan HPG Kerkük Cephe Komutanlarından Cemal Andok, Kerkük savunmasındaki gerillalar olarak bayramlarını kutladı.

“Kutlanan bayramların Kürdistan'ın özgürlüğü vesilesiyle kutlanmasını diliyoruz. Üzerimize düşen görev ve misyon Kürdistan'ın özgürlüğü ve tüm halkların birlik içinde özgür yaşamasıdır. Bu vesileyle kutlanacak bayramların gelecekte özgürce kutlanmasının sözünü veriyoruz” diyen Andok, Kürdistan, Ortadoğu ve Gelen heyetin tekrardan bayramı kutluyor, Tevgera Azadi'ye teşekkür de etti.

Kürdistan Toplum Hareketi Kerkük Eşbaşkanı Newzat Bekir ise tüm Kürt halkının bayramını kutladı. Bayramların birlik, beraberliğin sembolü olduğunu söyleyen Bekir, “Başta tüm şehit ailelerin, HPG, YJA-Star, YPG, YPJ ve YPS güçlerinin bayramını kutluyorum. Görünüyor ki; bu güçler Kürdistan'ın özgürlüğü için mücadele veriyor. Bu güçler sadece Kürdistan da değil, Ortadoğu ve tüm dünyada Önder Apo'nun felsefesiyle halkların birlikte yaşamasına zemin hazırlamış oldu. Ramazan ayı önemli bir aydır. İslam adı altında halkların üzerinde katliamları gerçekleştiren AKP ve DAİŞ gibi Kürdistan’da İslam'ın farklı yansıtılmaktadır. Bu yüzden bugün yaşanan ekonomik, sosyal, toplumsal ve siyasal kriz olarak halkımız bu tür sorunlar karşısında sorunların çözüm noktasında mücadelesini veriyor” diye konuştu.

Gerillaları ziyaret eden heyet daha sonra peşmerge güçlerinin bayramı kutlamak üzere peşmergeleri mevzilerinde ziyaret etti.

...