Kerküklüler: Gerilla Musul ve Kerkük operasyonlarına katılsın

Musul’un Kürdistan için önemli bir kent olduğunu belirten Kerküklü gençler, “Gerilla ve peşmerge operasyonda yer almalı” dedi.

Kerküklü gençler, Musul ve Kerkük’ün ilçelerinin DAİŞ çetelerinden kurtarılması operasyonlarına ilişkin ANF'ye konuştu.

Musul'un DAİŞ çetelerinden alınmasınun Kürt halkının geleceği açısından çok önemli olduğunu belirten Awder Dalak, "Musul’un biz Kürtler için büyük bir önemi var. Son zamanlarda gündemde olan Musul operasyonuna gerilla muhakkak katılmalıdır. Çünkü gerilla bölgede olan bütün güçlerden farklıdır. Bölge halkı gerillaların operasyona katılmasını istiyor. Çünkü DAİŞ çetelerine karşı hem Kerkük ve çevresinde hem de Şengal’de büyük zaferler elde etti” dedi. 

‘GERİLLANIN ETKİLİ MÜCADELESİ BÜYÜK MORAL OLUYOR'

Soran Serdar isimli Kerküklü ise gerillanın operasyonlara katılmasının peşmerge ve halka büyük moral verdiğini söyleyerek, şunları ifade etti: “Hiç kuşkusuz gerillanın bölge için büyük bir önemi var. Gerillanın Kerkük’ten Celawla’ya ve Maxmur, Şengal’e kadar DAİŞ çetelerine karşı Güney Kürdistan’da verdiği etkili mücadele ortadadır. Biz halk olarak Musul ve Kerkük çevresinin özgürleştirme hamlesine katılmasını kesinlikle istiyoruz. Musul’un geleceğine ilişkin söz sahibi olmak istiyorsak ve o kenti Kürdistan’a geri döndürmek istiyorsak, gerilla ve peşmerge Musul operasyonunda birlikte hareket etmelidir. Gerilla operasyona katıldığında hem peşmergeye hem de halka büyük bir moral oluyor.”

‘KÜRTLERİN ELİNİ GÜÇLENDİRİR’

Gerillanın Güney Kürdistan’da DAİŞ çetelerine karşı savaştığı cephelerde herhangi bir kırılma yaşanmadığına değinen Balen Şıwani de şunları kaydetti: Musul operasyonu daha tam olarak başlamış değil. Daha hangi güçlerin katılacağı üzerine görüşmeler yapılıyor. Bir Kerküklü olarak gerillaların da resmi olarak Musul operasyonuna katılması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü gerilla Güney Kürdistan’da DAİŞ çetelerine karşı savaştığı hiçbir cephede kırılmadı, tam tersine DAİŞ çetelerinden hep yeni alanlar aldı. Xaneqîn, Celewla, Kerkük, Maxmur, Şengal ve Güney Kürdistan’ın birçok bölgesinin özgürleştirilmesinde HPG ve YJA Star gerillaları büyük rol oynadı. Gerillanın operasyona katılması Musul’un geleceği için yapılacak planlamalarda biz Kürtlerin elini güçlendirecek."

...