KJA, HDP, DBP: Amara'ya akın edelim

Amed, Batman ve Adana'da Amara Yürüyüşüne katılım çağrısı yapıldı. KJA, HDP ve DBP'li yöneticiler, Newroz ruhuyla Amara'ya akın edilmesini istedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Amed il örgütleri, 4 Nisan'da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum gününü kutlamak amacıyla halka Amara'ya akın etme çağrısında bulundu. x

'YASAK İŞLEMEZ'

HDP Amed İl Eşbaşkanı Ömer Öner, Öcalan üzerindeki tecride dikkati çekerek, Öcalan şahsında Kürt halkının tecrit edildiğini söyledi. Öcalan'ın doğum gününün kutlanmasına ilişkin getirilen yasağa da değinen Öner, Türkiye ve Kürdistan'da AKP tarafından Newroz kutlamalarının yasaklandığını ancak buna rağmen yüz binlerce insanın Newroz'u kutladığını anımsattı. Öner, 4 Nisan'da da Kürt halkı başta olmak üzere ezilen tüm halkların Amara'ya Newroz ruhuyla akın edeceklerini belirtti.
Öner, Öcalan'ın özgürlüğü için tüm halkların Amara'da bir araya gelmesini isteyerek, ilçede yasağa rağmen kutlama yapacaklarını söyledi. Öner, "HDP olarak Urfa Valisi'nin getirmiş olduğu yasağı tanımıyoruz. Bütün yasaklara ve kuşatmalara karşı Öcalan'ın özgürlüğü için Amara'da olacağız" dedi. 

3 NİSAN'DA ARAÇ KALDIRILACAK

DBP Amed İl Eşbaşkan Yardımcısı Leyla Ayaz ise savaşın son bulması için öncelikle Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması gerektiğini belirtti. Tecrit devam ettikçe savaş ile birlikte süren katliamların da devam edeceğini söyleyen Ayaz, savaş ve katliamlara karşı Newroz ruhuyla 3 Nisan'da sabah saat 08.00'de Amara'ya gidilmesi için DBP il ve ilçe örgütleri önünde araç kaldıracaklarını duyurdu. 

KADINLARA ÇAĞRI

Ayaz, kadınlara seslendiği açıklamasında, "Öcalan, 'Kadın özgürlüğü olmadan, toplum özgür olamaz' diyor. Bu nedenle kadın özgürlüğüne öncelik veren tek lider olan Sayın Öcalan'dır. Bu nedenle bütün kadınlar Öcalan'ın özgürlüğünü kendilerine temel hedef edinmelidir. Amara'da yapılacak etkinliklere de öncülük etmelidir" diye konuştu.

BATMAN

Batman'da KJA bileşenleri ile DBP ve HDP il örgütleri, DBP il binasında ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıya HDP ve DBP yöneticileri ile çok sayıda kişi katıldı. DBP Batman İl Eşbaşkanı Nurten Üzümcü, toplantıdaki konuşmasında, Öcalan tarih ve toplumlar içerisinde 21'inci yüzyılın önemli liderlerinin başında geldiğini hatırlatarak, Öcalan'ın bir halkın var oluşunu açığa çıkaran ve halka nefes veren lider olduğunu belirtti. Üzümcü, "Yeni yaşamın inşa mimarı olan ve milyonlarca kişinin iradesi olarak kabul edilen Sayın Öcalan'ın doğum gününe herkesin katılması gerekiyor" diyerek, 4 Nisan'da Amara'da yapılacak yürüyüşe katılım çağrısında bulundu. 
Toplantıda, etkinliklere ilişkin şu bilgiler verildi: "Öcalan'ın doğum günü için 2 Nisan'da DBP il binasında Asrın Hukuk Bürosu avukatların katılımıyla toplantı; 2 Nisan'da Yılmaz Güney Sineması'nda kutlama etkinliği; 3 Nisan'da Amara'ya gidiş; 5 Nisan'da Musa Anter Halk Evi'nde kutlama etkinliği ve 6 Nisan'da da Beşiri'de fidan dikimi."

ADANA

Adana'nın Ceyhan ilçesinde de HDP örgütü, Amara Yürüyüşü'ne katılım çağrısında bulunmak amacıyla ilçe binasında basın toplantısı düzenledi. HDP Ceyhan İlçe Eşbaşkanı Tahir Özdemir, Öcalan'ın üzerindeki ağırlaştırılmış tecride değinerek, barış isteyen tüm kesimlere 4 Nisan günü Amara'da düzenlenecek yürüyüşe katılım çağrısında bulundu. 2 Nisan'da Ceyhan'dan yola çıkacaklarını dile getiren Özdemir, barış isteyen tüm kesimlerin 4 Nisan'da Amara'da olmasını istedi. 
HDP Ceyhan İlçe Eşbaşkanı Delal Mamuk ise, "Diliyorum, bu yıl barış ve huzur getirir. Bu yıl Önderliğe ve tüm siyasi tutsaklar için özgürlük yılı olur" diye belirtti.