KJA: Rojava halklara yaşanabilir bir model sundu

KJA: Rojava Devrimi günümüz ve geleceğimiz açısından bölge ve dünya kadınlarının sadece umudu olmakla kalmamakta, bizzat somut, uygulanabilir, yaşanabilir ve geliştirilebilir bir model özelliği temsil etmektedir.

Özgür Kadın Kongresi (KJA), Rojava Devrimi'nin 4. yıl dönümü dolayısıyla yazılı bir kutlama mesajı yayımladı.

"Kürdistan özgürlük mücadelesinin 40 yıllık deneyim, birikim, tecrübe ve emeği ile zirveleşen Rojava Devrimi, faşizm ve diktatörlük biçiminde şekillenen ulus devlet ideolojisine karşı demokratik ulus perspektifinin somut ifadesi olmaktadır" diye başlayan mesajda, şu ifadelere yer verildi:

'ROJAVA MÜCADELE, DİRENİŞ VE ÖRGÜTLENME MODELİDİR'

"Rojava Devrimi, ya faşizm ya da dikta tercihine mahkum edilen halkların ilk defa 3. yol ve yöntem önererek kendi çözümünü ifade etmesidir. Ataerkil aile, siyaset ve din iktidarcılığının kadını köleleştirdiği oranda toplumu köleleştirdiği Ortadoğu gerçekliğinde, siyasi devrimin başarısının nedeni, 'kadın özgürlüğü sağlanmadan toplumsal özgürlük sağlanmaz’ ilkesinin bir sosyal devrimi öncelikli kılmasıdır. Rojava Devrimi'nin kadın devrimi olmasının nedeni, tüm siyasi, kültürel, ekonomik ve sosyal hayata kadın özgürlüğü ilkesiyle yaklaşım geliştirmesi ve bunu görkemli öz savunma sistemiyle korumasıdır. Bu anlamda Rojava Devrimi günümüz ve geleceğimiz açısından bölge ve dünya kadınlarının sadece umudu olmakla kalmamakta, bizzat somut, uygulanabilir, yaşanabilir ve geliştirilebilir bir model özelliği temsil etmektedir. Ortadoğu egemen erkek gericiliğinin benzeri görülmemiş biçimde faşizmi DAİŞ şahsında örgütlediği bir dünya gerçekliğinde Rojava Devrimi, yalnız kadınların değil, tüm insanlığın bir mücadele yöntemi, direniş ruhu ve örgütlenme modeli olmaktadır."

KJA açıklamasının sonunda, "Dünyanın kalbi Rojava Devrimi'ni selamlıyor ve tüm dünya kadınlarına, insanlığına verdiği güç ve direniş ruhunu kutluyoruz" denildi.