KJAR: İdam edilen şehitlerimiz yolumuzu aydınlattı

KJAR, "Şirin Elemhuli, Ferzad Kemanger, Ali Haydariyan ve Ferhad Wekili özgürlüğün sembolleri oldu, direnişin yolunu aydınlattılar" dedi.

Koordînasyona Komelgeha Jinên Azad a Rojhilatê Kurdistanê (KJAR), İran rejiminin Şirin Elemhuli, Ferzad Kemanger, Ali Haydariyan ve Ferhad Wekili'yi idam etmesinin 7. yılında yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "Biz KJAR olarak ölümsüzlük yolunda zindanlarda kahramanca direnerek can vermiş bütün şehitlerimizi minnet ile anıyor ve onların izinden yürüyeceğimizin sözünü veriyoruz. Şehitler, kendilerini bireysel olan bütün her şeyden koparanlar ve özgür bir yaşam için canını ortaya koyanlardır. Bütün yaşamları boyunca eşsiz bir direniş içinde olmuşlardır. Eğer ki ölümsüz bir yaşamın tarifi varsa, o da, özgürlük şehitlerinde anlam bulmaktadır" denildi.

'REJİME KORKU SALDILAR'

İran'a karşı Rojhilat Kurdistanı'nda her zaman büyük bir mücadele verildiğinin vurgulandığı açıklamada, devamla şunlar kaydedildi:

"Dağlarda ve zindanlarda direnerek şehit olanlar her zaman halkın en güçlü sesi olmuşlardır. İran'ın bütün saldırıları kanun tanımaz ve insan haklarından nasip almamış bir tarzdadır. Tekçilik anlayışını dayatan bu zihniyete karşı Rojhilat Kurdistanı'nda yaşanan öncülük bu ölümsüz şehitler sayesinde başlatılmıştır.

Mayıs ayında özgürlük mücadelesi saflarında hep kahramanlıklar yaşanmıştır. Şehitlerimiz yeni bir yaşamı inşa etmek için ölümsüzleştiler ve halkın sembolü oldular. 9 Mayıs 2010'da 4 özgürlük mücadelesi militanları faşist İran rejimi tarafından idam edildiler. Faşist İran rejimi, Şirin Elemhuli, Ferzad Kemanger, Ali Haydariyan ve Ferhad Wekili'yi idam ederek halkların sesini kısmak istedi. Fakat bu faşist yönelim halkın direnişini daha da büyüttü ve İran rejimine korku saldı. Bundan ötürü de şehitlerimizin cenazesi ailelerine teslim edilmiyor. Çünkü şehitlerimizin cenazelerinden bile korktular.”

'DİRENİŞ YOLUNU AYDINLATTILAR'

KJAR, Şirin Elemhuli'nin, İran rejimine karşı direnişi ile Rojhilat ve İranlı kadınların sesi olduğuna vurgu yaptı.

KJAR'ın açıklamasının sonunda şunlar belirtildi:

"Şehit Ferzat öncü duruşu ile hakikatin eğitmeni olduğunu göstermiştir. Şehit Ferzad düşmanın bireysel yaşam dayatmalarını hiçbir zaman kabullenmedi ve buna karşı hep bir direniş içinde olmuştur. Şehit Ali duruşu ile halkına bağlılığını ve özgürlüğe olan hasretini hep güçlü yaşadı ve teslimci zihniyeti hiçbir zaman kabul etmedi. Faşist İran rejimi işkence, tutuklama ve idam ile bu dört militanın şahsında özgürlük mücadelesinin aydınlık yolunu karartmayı hedeflemiştir. Şirin Elemhuli, Ferzad Kemanger, Ali Haydariyan ve Ferhad Wekili bütün bu saldırılara karşı direnişleri ile özgürlüğün sembolleri olmuşlardır.”

Biz bu temelde şehitlerimize sözümüzü veriyor ve direnişleri karşısında saygı ile eğiliyoruz."