KNK’den Rêbar Taha’ya kutlama mesajı: Kerkük’ün geleceği için son derece önemli

Kurdistan Ulusal Kongresi (KNK), Kerkük’te vali seçilen Rêbwar Taha ve partisi Kurdistan Yurtseverler Birliği’ne gönderdiği kutlama mesajında Taha’nın seçilmesinin Kerkük’ün geleceği için son derece öneml olduğunu belirtti.

KNK, Güney Kurdistan’ın Kerkük kentinde gerçekleşen valilik seçimleri ardından yeniden bir Kürt valinin belirlenmesini kutladı. 

Kurdistan Yurtseverler Birliği (YNK) ile vali seçilen Rêbwar Taha’ya gönderilen mesajda özellikle Baas rejiminden kalma 140’ıncı maddenin kaldırılması gerektiğine vurgu yapıldı. 

Kutlama mesajında şunlar ifade edildi:

“KNK olarak Kerkük halkını, YNK’yi ve Rêbwar Taha’yı kalpten selamlıyoruz. Bizler aşılan bu eşiğin ortak ve barışçıl bir yaşama; yüz yıldır egemen güçlerce demografik yapının değiştirilmek istendiği bu kentte hayata geçirilmek istenen komploların def edilmesine ve yeni bir sayfanın açılmasına vesile olmasını diliyoruz.

Bizler Sayın Rêbwar Taha’nın Kerkük halkının dilini iyi bilerek son yıllarda yaşanan acıları iyileştireceğine inanıyoruz. Tüm Kerkük ve Kurdistan halkını birbiriyle dayanışmaya ve ortaklaşmaya davet ediyoruz.

140’INCI MADDE ORTADAN KALDIRILMALI

Kurdistan Ulusal Kongresi, Kerkük’teki Kurdistani partiler ile kentte yaşayan tüm bileşenlerin birbirlerine saygı göstererek daha iyi bir geleceği garanti altına alabilmesini son derece önemli görüyoruz. Baas rejiminin bir ürünü olan 140’ıncı maddenin (Statüsü belirlenmemiş ‘tartışmalı’ Güney Kurdistan toprakları) tamamen ortadan kalkmasını diliyoruz.

Kerkük ortak bir yaşam ve farklılıkların birbirini kabul etmesinin tarihi kentidir. Stratejik konumu, yer altı zenginlikleri ve kadim tarihiyle bölge devletlerince her zaman müdahale edilmek ve buradaki halkların huzurlu yaşamasının önün geçilmek istenen bir kent olmuştur.

Bir kez daha Kerkük’ün tüm sakinlerini kutluyor ve güzel bir gelecek diliyoruz.”