KNK Eşbaşkanı Hewlêr'de temaslarda bulunuyor

KNK Eşbaşkanı Ahmet Karamus, Hewlêr'de Kurdistan Komünist Partisi, Kurdistan Zehmetkêşan Partisi ve Kurdistan Demokratik Halk Hareketi'ni ziyaret ederek Türk devletinin işgal saldırılarını gündeme getirdi.

KNK'NİN BAŞÛRÊ KURDISTAN ZİYARETE

KNK Eşbaşkanı Ahmet Karamus, Başûrê Kurdistan'ın Hewlêr kentinde temaslarda bulunuyor. Kurdistan Komünist Partisi, Kurdistan Zehmetkêşan (Emekçiler) Partisi ve Kurdistan Demokratik Halk Hareketi'ni ziyaret eden Karamus, görüşmelerde Şehit Deniz Bülbün’ün davası ve Türk devletinin işgal saldırılarını gündeme getirdi.

Ahmet Karamus, ilk olarak Kurdistan Zehmetkêşan Partisi’ni ziyaret etti. Karamus’u, partinin Sekreteri Belen Abdulla ve parti üyeleri karşıladı. Ardından Kurdistan Komünist Partisi’ne (bölgedeki adıyla Kurdistan Şui Partisi) geçen Karamus, burada Komünist Parti Merkez Komitesi Sekreteri Dr. Kawe Mahmud ile bir araya geldi. Son olarak, Kurdistan Demokratik Halk Hareketi’ni ziyaret eden Ahmet Karamus, hareketin yönetici ve üyeleri tarafından karşılandı.

Karamus, her üç siyasi partiye yaptığı ziyarette de iki kez ertelenen Şehit Deniz Bülbün’ün davasına dikkat çekti. Görüşmelerde ayrıca Türk devletinin Başûrê Kurdistan topraklarındaki işgaline vurgu yaparak, tüm siyasi partilerin ulusal bir proje çerçevesinde bir araya gelmesi gerektiğini belirtti.

KNK Eşbaşkanı Ahmet Karamus’un ziyaretlerinin önümüzdeki günlerde de devam etmesi bekleniyor.