KNK: Rojava Devrimi ilerleyişini sürdürüyor

Rojava Devrimi'nin 4. yıldönümünü kutlayan KNK, devrimin, yarattığı demokratik toplum ve alternatif sistem ile başarılı bir şekilde ilerleyişini sürdürdüğünü belirtti.

KNK Yönetim Konseyi , 19 Temmuz  Rojava Devrimi'nin 4. yıldönümü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Halkımızın düşmanları ve onlara yardım edenler iş başındadır. Bütün barbarlıkları ile saldırılarını sürdürmektedirler. Fakat bu saldırılara karşı özgürlük savaşı ve sömürgeyi yok etme mücadelesi de büyük bir kahramanlık ile devam etmektedir" denildi.

Devrimin ilerlemesi ve halkın özgürlüğü için büyük bedellerin ödendiğine dikkat çekilen açıklamada, "Kürt halkının kızları ve oğuları büyük bir kahramanlık ile bütün dünyada seslerini duyurdular. Özellikle Kobanê direnişi ve savunmasında uluslararası bir direniş sembolü olundu" diye kaydedildi.

KNK, açıklamasının sonunda, Rojava Devrimi'nin demokratik toplum ve alternatif sistem ile dördüncü yılında ilerleyişini sürdürdüğünü belirterek, "4. yıldönümünü başta özgürlük savaşçıları olmak üzere bütün halkımıza kutluyoruz. Rojava şehitleri şahsında bütün Kürdistan şehitlerini tekrardan anıyoruz ve onların anıları önünde saygı ile eğiliyoruz" dedi.