Kobanê ve Serêkaniyê’de, Şengal’e saldırılar protesto edildi

Kobanê ve Serêkaniyê’de KDP’ye bağlı güçlerin Şengal’e saldırısı protesto edildi.

KOBANÊ

Rojava’nın Kobanê kantonunda KDP güçlerinin Şengal’e saldırısı “İhanet parçalar” sloganı ile düzenlenen bir yürüyüş ile protesto edildi. Yürüyüşte “Kahrolsun ihanet”, “Yaşasın Şengal direnişi!” sloganları atıldı.

TEV-DEM tarafından organize edilen yürüyüşe Kobanê Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Enwer Mislim, TEV-DEM yönetim üyeleri, Demokratik Özerklik Yönetimi üyeleri ve sivil toplum örgütleri de katıldı.

İhanetin protesto edildiği sloganlar atan yürüyüşçüler, “Şengal onurumuzdur, kimse onurumuza dokunamaz”, “Kahrolsun ihanet”, “Yaşasın Şengal direnişi” pankartlarını açtı.

Özgür Kadın Meydanı’nda başlayan yürüyüş, Barış Meydanı’nda mitinge dönüştü. Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan mitingde konuşan Kobanê Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Enwer Mislim, “Kobanê ve Şengal, canavarca saldırılara karşı duruşu ile tanınıyor. Şengal’e saldırı, Kobanê’ye saldırıdır” dedi.

Miting, Şengal direnişi selamlayan sloganlarla son buldu.

SERÊKANİYÊ

Serêkaniyê Şehit Aileleri Meclisi, KDP güçlerinin Şengal’e saldırısını kınadı.

Serêkaniyê Şehit Aileleri Meclisi Kurumu önünde saldırıya ilişkin kınama açıklaması yapıldı.

Herkesin bu saldırının amacının Şengal’i işgal etmek olduğunu bilindiği vurgulanan açıklamada, “Şehit Aileleri Meclisi olarak, KDP ve Türk devletine, Şengal halkının ve YBŞ’nin iradesini kıramayacaklarını söylüyoruz. Üzerimizden yürüttükleri kirli siyasete artık yeter” denildi.