Kobanêliler: Ezilenler için güneş 4 Nisan’da doğdu

Kobanê'de yaşayan farklı etnik yapıdan halklar, Kürt Halk Önderi Öcalan’ın doğum gününü kutlayacaklarını belirterek, ezilen halklar için güneşin 4 Nisan‘da doğduğunu ifade etti.

Kobanê'de yaşayan Kürt ve Arap halkı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın 67'nci doğum günü vesilesiyle ANF'ye konuştu.

Lezgin Kobanê: "Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü bizler için özel bir gündür. Suriye ve Rojava bölgelerinde şiddetli bir savaş var ama buna rağmen Serok Apo’nun doğum gününü kutlayacağız. 

Kobanê halkı olarak her zaman Serok Apo‘nun düşüncelerinin arkasındayız ve ömrümüzün sonuna kadar felsefesine bağlı yaşayacağız. Halkımızın da bizi bugünlere ulaştıran Serok Apo çizgisinde yürümeye devam edeceğine inancım tam."

Mehmud Mihemed: "Suudi Arabistan, Katar ve Türk devleti ve bu devletlerin Suriye ve Rojava‘daki çete grupları bölgemizi işgal etmek istiyor. Ancak halkımızın iradesini kırmak ve demokratik federalizm sistemini ortadan kaldırmak mümkün olmayacaktır. 

Bugün Kürt Halk Önderi Öcalan’ın doğum günü. Bu tarihi günü dört parça Kürdistan’daki tüm halklarımıza ve tüm insanlığa kutluyorum. Bu vesileyle Şexmeqsud, Efrîn başta olmak üzere Rojava ve Kuzey Suriye topraklarında halklara saldıran çetelere ve destekleyicilerine diyorum ki, ne tür ağır silahlar kullansanız da özgürlük irademizi asla kıramayacak ve Öcalan’ın felsefesiyle yeşeren ve şehitlerimizin kanlarıyla sulanan Demokratik Federal sistemimizi  ortadan kaldıramayacaksınız.

Biz Öcalan’ın fikirleriyle yaşıyoruz ve tüm kurum-kuruluşlarımız da Öcalan’ın felsefesine dayanıyor. Kobané halkı olarak direniş güçlerinin arkasında ve bizzat içinde yer alarak kanımızın son damlasına kadar da çetelere ve onların destekleyicisi devletlere karşı direnişi büyüteceğiz."

Ommer Ebu Hessen (Arap): "4 Nisan, ezilen halklar ve Kürtler için egemen sistemlere karşı yeni bir gün ve dönemin müjdesidir. Bugünü başta çete karanlığına karşı savaşan tüm direniş güçlerine kutluyorum. 

Savaş ve çatışmalar içindeyiz ama bu tarihi günde Rêber Öcalan’a, yolunun takipçisi olacağımızın sözünü veriyoruz. Kobané halkı olarak imkanlarımız dahilinde 4 Nisan’da ağaç dikip etkinlik düzenleyeceğiz."

Mihemed El Ehmed (Arap): "Kitaplarını okuyarak Kürt Halk Önderi Öcalan’ın devrimci demokratik felsefesini tanıdım, öğrendim. Bu sayede Öcalan’ın ezilen halkların özgürlüğü için çaba sarf ettiğini farkettim. Öcalan’ın hemen her konuyu kapsamlı ve oldukça derinlikli değerlendirmesi dikkatimi çekti. Diktatörlük kurmak isteyen ve hiç kimsenin haklarını tanımayan liderlere karşı Öcalan bambaşka bir yaşam ve yönetimi savunuyor. Öcalan’a buradan gelişen sempati ve saygım, Rojava Devrimi'ne katılmamı sağladı. Öcalan’ın tüm halkların özgürlüğünü esas alan düşüncesinin eseri olan Demokratik Özerklik kurumlarında yer aldım. Demokratik Özerklik yönetimi şimdi de Demokratik Federalizm ile taçlandırıldı. 

Bu vesileyle bizlere bu projeyi hazırlayan Rêber Öcalan’a çok teşekkür ediyoruz. Doğum gününü de tüm bölge halklarına kutlarken, Öcalan’ın bir an önce özgürlüğüne kavuşmasını diliyorum."