KODAR: Doğu Kürdistan halkı Şengal direnişinin yanında

KDP'nin DAİŞ yöntemi ile Şengal'e saldırdığını vurgulayan KODAR, "Doğu Kürdistan halkı çetelere karşı direnen Şengal halkı ile birliktedir" dedi.

Kürdistan Özgürlük ve Demokrasi Topluluğu (KODAR) KDP'nin Şengal'e yönelik saldırısına ilişkin bugün yazılı açıklamada bulundu.

Türk devletinin Kürt düşmanlığının hatırlatıldığı açıklamada, "Faşist Türkiye rejimi, Kürtleri soykırımdan geçirmek için seferber olmuş durumda. Özellikle DAIŞ yenilgisinden sonra Güney ve Kuzey Suriye Demokratik Federasyonuna savaş ilan eden Türkiye rejimi, askeri gücünü bu bölgelere kaydırmıştır. Rojava devrimine düşmanlığını her zaman açıkça gösteren Irak Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) de Şengal'i DAIŞ'e sattıktan sonra, şimdi de faşist Türk devletinin muradını yerine getirmeye çalışıyor" denildi.

Kürt ulusal birliğine her zamandan daha çok ihtiyaç duyulan bu süreçte KDP'nin 'roj peşmergeleri' adını verdiği grubun Şengal'e kapsamlı saldırıda bulunduğunu belirten KODAR, "İşgalci Türk devleti tarafından eğitilen söz konusu çeteler, Xanesor halkına ve Şengal savuna güçleri YBŞ'ye saldırdılar. Saldırıların Erdoğan-Barzani görüşmesinin hemen sonrasına denk gelmesi, PDK ve ENKS'nin Kürt düşmanı Türk rejim siyasetine alet olduklarını gösteriyor" dedi.

KODAR, Erdoğan ve Barzani'nin talimatı ile hareket eden çetelerin DAİŞ gibi yenilmeye mahkum olduklarını vurguladı.

'KAZANIMLARI YOK EDEMEYECEKLER'

Kürt halkının bu tür saldırıları hiçbir zaman cevapsız bırakmayacağını da vurgulayan KODAR, Êzidî toplumunun direnişini selamlayarak, Doğu Kürdistan halkının Şengal direnişinin yanında olduğunu belirtti.

KODAR açıklamasını şöyle sonlandırdı: "Doğu Kürdistan halkı, nasıl ki DAIŞ saldırısıda Şengal'e sahip çıktı, faşist Türk devleti çetelerine karşı da Şengal'e sahip çıkacaktır. Ne faşist Türkiye rejimi ne de ihanetçiler Kürt halkının kazanımlarını yok edemecektir."