GÖRÜNTÜLÜ

‘Komutan Egîd’in yaktığı özgürlük ateşini her geçen gün büyütüyoruz’

15 Ağustos Hamlesinin Kürt halkının kaderinin değiştirdiğini belirten gerillalar, komutan Egîd’in yaktığı özgürlük ateşini her geçen gün daha da büyüttüklerini belirtti.

15 AĞUSTOS ATILIMI

Büyük komutan Egîd (Mahsum Korkmaz) 15 Ağustos 1984 yılında Eruh’ta silahlı mücadelenin ilk kurşununu sıktı. Bugün binlerce Kürt genci Kurdistan dağlarında komutan Egîd’in başlattığı mücadeleyi sürdürüyor. Bu mücadelede yer alan HPG gerillası Dilgeş Botan ve YJA Star gerillası Avaşîn Kurtay Dîrok, 15 Ağustos Hamlesinin 40. yıldönümüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

15 Ağustos Hamlesini kutlayarak sözlerine başlayan YJA Star gerillası Avaşîn Kurtay Dîrok, “15 Ağustos'u dağların zirvesinde kutlamanın bizim için çok farklı bir anlamı var. 15 Ağustos tüm halkımız için umut ışığı oldu. Kurdistan'da 15 Ağustos hamlesi öncesinde Kürt halkı ölümle burun buruna gelmişti. Ağrı'dan Amed'e, Dersim'e kadar Kürt halkı çok ağır katliamlarla karşı karşıya kalmıştı. İsyan edecek ya da ayaklanacak durumda değildi. Ancak PKK'nin ortaya çıkışı ve o dönemde cezaevlerinin direnişi bu durumu değiştirdi. Heval Egîd öncülüğünde gelişen silahlı mücadele yeni bir dönemi başlattı.

Bugün Kurdistan dağlarında 15 Ağustos’un direniş ruhu özgürlük savaşçıları öncülüğünde devam ediyor. YJA Star ve HPG gerillaları ağır darbeler vurarak işgalcileri yerle bir ediyor. Kışın en zor şartlarda bile düşmana karşı birçok eylem gerçekleştirildi. Her gün işgalci orduya ait insansız hava araçları, SİHA ve İHA'lar düşürülüyor. Bütün bunlar 15 Ağustos Atılımının devamı. 15 Ağustos ruhuyla düşmana karşı savaşıyoruz, mücadelemizi sürdürüyoruz. Heval Sara ve Ruken ile heval Erdal ve Rojhat da bu direniş ruhuyla düşmanı kalbinden vurdular. Bizler bu ruhu 15 Ağustos direnişinden aldık” dedi.

GERİLLA AKP-MHP İTTİFAKINI YENİLGİYE UĞRATTI

Kurdistan dağlarında tarihi bir direnişin sergilendiğini belirten HPG gerillası Dilgeş Botan ise şunları belirtti: “Bu savaş Kürt halkının varlık-yokluk savaşıdır. Bu mücadeleyi kazanacağımıza sonuna kadar inanıyoruz. Her gün düşmana ağır darbeler vuruyoruz. Bu da halkımıza büyük bir coşku ve moral oluyor. Kurdistan'da düşmanın keşif uçaklarının etkisi her geçen gün azalıyor. Bu da AKP-MHP ittifakının gerilla karşısında yenilgiye uğradığını gösteriyor. İşgalci ordu, gerillaya karşı tüm teknik gücünü ve imkanlarını kullandı. Bizler de tüm bu saldırılara karşı büyük bir direniş gösteriyoruz. Bu savaş kazanılacaktır çünkü bu savaş Egîd yoldaşın ruhuyla ilerlemektedir. Egîd yoldaş özgürlük ateşini yaktı, biz de bu ateşi her geçen gün büyütüyoruz. Egîd yoldaş Kürt halkının kaderini değiştirdi.”