Konca: AFAD kampının altında AKP’nin kirli planları var

Terolar'da yapımı süren AFAD kampına karşı direnişe destek vermek için bölgeye gelen HDP milletvekili Konca, "Bunun altında AKP'nin kirli planları var. Katliamların izi silinmeden yeni katliamlara zemin hazırlanıyor" dedi.

AKP ve Saray’ın çeteleri yerleştirmek için Maraş’ın Terolar bölgesinde yapımını sürdürdüğü kampa karşı direnişe destek vermek için bölgeye gelen HDP Siirt Milletvekili Besime Konca, "Bunun altında AKP'nin kirli planları var. Katliamların izi silinmeden yeni katliamlara zemin hazırlanıyor" dedi.

Maraş’ın Terolar bölgesinde yapımı süren mülteci kampına karşı başlatılan direniş sürüyor. Dün bölgeye gelmesi gereken ancak Göksun ilçesinde engellenen HDP Siirt Milletvekili Besime Konca bugün bölgeye gelerek, halkın direnişine katıldı. Burada konuşan Konca, kampın yeni kararı verilen proje olmadığını söyledi. AKP'nin Türkiye ve Kürdistan halkına bir bütünen savaş açtığını dile getiren Konca, "AKP bir yandan Kürdistan'ı yıkarken, bir yandan Alevi halkına karşı uyguladığı ayrımcı politikalar ve yaptığı hakaretler bugün kamp olarak karşımıza çıkıyor. AKP'nin Türkiye'ye getirdiği 3 milyon mülteciyi Avrupa'ya karşı koz olarak kullanıyor. Şimdi ise iç politikada göçmenleri Alevilere karşı kullanıyor. Tıpkı Kürdistan'da yaptıkları savaş ile uygulamaya çalıştıkları gibi. Bu devlet ve hükümet 'bu halkı tanımıyoruz diyor' resmen" dedi.

Bu tür kampların sadece Maraş’ta değil Malatya, Sivas gibi Alevilerin yaşadığı alanlarda yapılmak istenildiğini vurgulayan Konca şunları söyledi: "Gurgum, Sêwas, Dersim katliamlarının izleri daha silinmeden yeni katliamlara zemin hazırlanılıyor. Katliamlar sonucu göçertilen halkın yaşadığı trajedi ile karşı karşıyayız. Göçmenler kampı adı altında DAİŞ'i buraya yerleştirme politikaları, sindirme, göçertme ve kültürel soykırım politikalarıdır. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Diyanet Başkanlığı her seferinde Alevilere yönelik sarf ettiği sözler bugün pratiğe ve şiddete dönüşmüş durumda. Bu bölgede yaklaşık 4 bin kişi yaşıyor. Buraya 27 bin mültecinin getirilmesi her anlamda sorun oluşturuluyor. Buraya yerleştirilecek mültecilerin AKP'nin DAİŞ ile aralarındaki bağını da güçlendirecektir. Ben de bu bölgedenim ve buradaki halkı en iyi anlayanlardanım. Kampın yapılması bu halka açılmış bir savaştır."

AKP'nin bölgeyi insansızlaştırmaya çalıştığını ifade eden Konca, sonuna kadar direneceklerini vurgulayarak, şöyle devam etti: "AKP'nin bölgeyi rant alanı yapmasına izin vermeyeceğiz. Hukuki bir süreç var. Sonuna kadar davanın takipçisi ve destekçisi olacağız ve kesinlikle kazanacağız. Burada örgütlenerek, birlikte hareket ederek, faşizm ve zulme karşı dik durarak kazanacağız. Yaz ayları yaklaştı. Avrupa'da olan tüm herkesi tatillerini burada yapmaya davet ediyoruz. Önümüzdeki günlerin daha dirençli geçmesi gerekiyor. 

Başta bölge halkı olmak üzere, Pazarcık, Elbistan, Narlı ve Avrupa'daki halkımız olarak DAİŞ'çilerin toprağımızı bizden almasına izin vermeyeceğiz. Katliam ve göçü yaşamış bir halk olarak kesinlikle mültecileri de en iyi anlayanlar Alevilerdir. Bizim onlara karşı en ufak bir tepkimiz yoktur. Bizim tepkimiz derin devlet politikasına ve AKP'nin rantına karşıdır. Her zaman burada olacağız. 3-5 metre karelik konteynırlarda, kamptakilere cezaevi gibi mahkumiyet hayatı yaşatacaklarını çok iyi biliyoruz. Bununla da Avrupa'yı kandırıyorlar. Çok modern kamplar yaptıklarını onlara yanlış enforme ettiğini halk fark edecektir. Direnişimizi daha da büyüterek davamızı kazanacağız. "