KONGRA GEL: 14 Temmuz ruhu mücadelemizi final aşamasına getirdi

KONGRA GEL Eşbaşkanlığı, 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu Direnişi'nin 34. yıl dönümü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.

KONGRA GEL, 14 Temmuz Direnişi'nin Kürdistan’a özgürlük, Türkiye’ye demokrasi hedefiyle yürütülen mücadeleyi final aşamasına getirdiğini kaydetti. Direnişi büyütmeye çağıran KONGRA-GEL, "Bir seferberlik ruhuyla, aşk ve heyecanla, Özgürlük Mücadelesi saflarında rolümüzü oynamalıyız" dedi.

KONGRA GEL Eşbaşkanlığı, 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu Direnişi'nin 34. yıl dönümü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.

"Mücadelemizin büyük önderleri olan Mehmet Hayri Durmuş, Kemal Pir, Akif Yılmaz ve Ali Çiçek yoldaşlarımızı saygı ve minnetle anıyor, yarattıkları zafer ruhu ile özgür yaşamı kurmanın sözünü bu vesileyle bir kez daha veriyoruz" diye başlayan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Türk devleti 1980 Askeri Darbesi'nde Diyarbakır zindanlarında yaptığı vahşetle Kürdistan Özgürlük Hareketi'nin öncülerini teslim almayı hedefliyordu. Ama 14 Temmuz Direnişi'nin zafer ruhu devletin tasfiye planlarını bozdu. Zindandan yükselen direniş ruhu dışarıda gerilla mücadelesine güç, direnç ve umut verdi. O zafer ruhudur ki bugün Kürdistan ve Ortadoğu'dan tüm dünyaya yayılmaktadır.

Bu tarihsel gelişmeleri kabul etmek istemeyen Türk devleti, 34 yıl sonra yani günümüzde tüm Kürdistan’ı zindana dönüştürmek suretiyle, Özgürlük Hareketine ve halkımıza diz çöktürmek istiyor. 1980’lerde Diyarbakır zindan koşullarında başaramadığını, 2016 yılında başarmaya çalışması, Türk devlet aklının iflas ettiğinin ilanıdır. Türk devleti açısından bundan daha büyük bir ahmaklık yoktur.

14 Temmuz ruhu dağlardan, ovalardan, şehirlerden, zindanlardan ve Özgürlük Mücadelesinin olduğu her alandan giderek daha da yükseliyor. Bu zafer ruhu; Kürdistan’a özgürlük, Türkiye’ye demokrasi hedefiyle yürütülen mücadelemizi final aşamasına getirdi.

'Halkımıza borçluyuz' mesajıyla şahadete giden Mehmet Hayri Durmuş ve diğer tüm şehit yoldaşlarımızın hayallerini gerçekleştirmek suretiyle, onlara olan borçlarımızı ödememizin zamanı gelmiştir. Yani, Kürdistan devriminin zaferle taçlandırılması için iç ve dış koşullar oluşmuş, halkımıza diz çöktürmek isteyen devletin yüz yıllık inkâr ve imha politikalarına son vermenin koşulları oluşmuştur."

'HERKES HEYECANLA GÖREVLERİNİ YERİNE GETİRMELİ'

Açıklamada, halkın bu tarihsel süreçte her yerde direnişini yükseltmesi gerektiğine dikkat çekilerek, "Herkes özgürlük maratonuna katılmalıdır. Bir seferberlik ruhuyla, aşk ve heyecanla, Özgürlük Mücadelesi saflarında rolümüzü oynamalıyız. Kadın, erkek, genç, yaşlı, ülkede, yurtdışında, bulunduğumuz her yerde herkesin yapabileceği bir iş vardır. Ve herkes işini en iyi bir şekilde yapmanın heyecanı ve coşkusuyla görevlerinin üzerine gitmelidir. Ancak bu temelde şehitlerimize layık olabiliriz" denildi.

KONGRA GEL Eşbaşkanlığı, açıklamasını şu ifadelerle noktaladı: "Zafere kilitlenen kişilikleri ve dünya tarihine mal olan direnişleriyle halkımıza ve hareketimize önderlik eden 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu Direnişi şehitlerimizi bir kez daha saygıyla anıyor, onlara layık olacağımızın sözünü veriyoruz."