KONGRA-GEL’den 15 Ağustos mesajı: İşgal ve ihanet birlikte yenilecek!

KONGRA-GEL Eş Başkanlık Divanı, 40’ıncı yıldönümü dolayısıyla 15 Ağustos Atılımı’nı kutlayarak, 41’inci yılın faşizm ve ihanetin yenilgiye uğratıldığı yıl olmasını diledi.

15 AĞUSTOS

KONGRA-GEL yazılı mesajında, 15 Ağustos Atılımı’nın Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan başta olmak üzere özgürlük savaşçıları, cezaevindeki tutsaklar, Kurdistan halkı ve ilerici insanlığa kutladı. 

Mesajda, “Büyük komutan Egîd yoldaşın şahsında tüm devrim şehitlerini saygı ve minnetle anıyoruz. Bu vesileyle şehit aileleri bayramını kutluyor, selam ve saygılarımızı sunuyoruz” denildi. 

15 Ağustos Atılımı’ndan önce “umutsuzluk ve çaresizlik Kurdistan'ın dört parçasındaki Kürt halkının kaderiydi” diyen KONGRA-GEL, Agirî isyanı ardından işgalci Türk devletinin Agirî Dağı’na ‘Hayali Kurdistan burada meftundur’ diye yazdığını hatırlattı. 

KONGRA-GEL, “15 Ağustos Atılımı ile işgalcilerin Kurdistan halkının üzerine serptiği ölü toprağı kaldırdı. İşgalcilerin Ağrı Dağı'nda yaptığı mezar, 15 Ağustos ile birlikte işgalin ve ihanetin ortak mezarı haline geldi” diye ekledi. 

Bu temelde 15 Ağustos’un Kurdistan'ın dört parçasında etkisini göstererek toplumsal bir devrimi ve kadın ordusunun temeli olduğunu belirten KONGRA-GEL, “Eğer bugün ‘Jin Jiyan Azadî’ Kurdistan, Ortadoğu ve dünyada yaşamın amacı olduysa, temelinde bu hamle vardır” dedi. 

Mesajda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük ve Kürt sorununa siyasi çözüm talepleriyle küresel olarak yürütülen kampanyaya da dikkat çekilerek, bu kampanyanın başarıya ulaşmasındaki “en stratejik gücün kuşkusuz gerilla gücü” olduğu belirtildi. 

Mesajda, “Dolayısıyla bizlerin halk olarak bu gücü her zaman artırmamız gerekiyor. Özellikle halkımızın genç erkek ve kadınlarının, Türk faşist rejimi ve Barzani ailesi ihanetinin yenilgiye uğratılması döneminde, gerillaya katılmayı kendilerine esas olarak görmeleri gerekmektedir” ifadeleri kullanıldı. 

“Barzani ailesi artık ihaneti aşmış, tüm mal varlığıyla Türk devletine teslim olmuştur” diyen KONGRA-GEL, şunları ifade etti:

"Dolayısıyla özgürlük gerillalarının 41’inci yıl mücadelesi Kurdistan halkının özgür geleceği açısından çok önemlidir. Halkımızın ve dostlarımızın bu gerçeğe göre halk devrimi savaşı mücadelesini yükseltmesi ve özgürlük gerillalarına bu temelde karşılık vermesi gerekmektedir.

Bu sürece özellikle toplumsal alanda, demokratik ulusun kollarında cevap verebilmek için toplumsal inşa faaliyetlerinin sistemin tüm bileşenleriyle ele alınması gerekmektedir.

Bu süreç, gerillalar ve halkımız için Türk devlet faşizmi ve Barzani ailesi ihanetini yenme sürecidir. Önder Apo'nun özgürlük süreci ve Kürt sorununun çözümü de bu temeldedir. Artık zamanı gelmiştir, işgal ve ihanet birlikte yenilecektir. 41’inci yıl, faşizmin ve ihanetin yenilgi yılı olsun.

Bu düşünce ve inançla 41. yıl mücadelesinde özgürlük gerillalarına ve devrimci halk savaşına zafer diliyor, selam ve saygılarımızı sunuyoruz.”