KONGRA GEL: Hesekê'deki katliamı lanetliyoruz

Hesekê'deki katliamı lanetleyen KONGRA GEL, güvenlik önlemlerini artırmanın gerektiğini belirtti. Açıklamada, toplumsal dayanışma çağrısında da bulunuldu.

KONGRA GEL Eşbaşkanlığı, Hesekê'de sivillerin katledilmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

"DAİŞ barbarlarının Hesekê şehrinde sivil insanlara yönelik yaptığı katliamda yaşamını yitiren insanların ailelerine ve halkımıza başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz" diye başlayan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'DAİŞ VE DESTEKÇİLERİNİ LANETLİYORUZ'

"Katliamcı barbar sürüsü DAİŞ’i ve ona destek vererek halklarımızın başına bela eden soykırımcı güçleri lanetliyoruz. Kadınlar, çocuklar ve sivil insanlara yönelik yapılan bu katliam bir kez daha gösteriyor ki, DAİŞ ve ona destek veren ülkeler en büyük zararı İslam'a ve Müslüman halklara vermektedir. QSD güçlerinin Minbic şehri ve çevresinde elde ettikleri başarılar karşısında panikleyen DAİŞ çeteleri işgal ettikleri bölgelerden temizlendikçe, YPG, YPJ ve QSD güçlerinin hâkim olduğu diğer alanlarda benzer saldırılar yapmak suretiyle kendisine yönelik hamleleri durdurmak veya en azından sınırlandırmak istiyor. 

'ETKİN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINMALI'

Hesekê’de sivil insanlara yönelik yapılan terör saldırısı bu planın bir parçasıdır. Rojava ve Kuzey Suriye Federasyonu yönetimi, yenilen ve giderek tüm alanlardan temizlenecek olan DAİŞ’in yapabileceği benzer katliamlara karşı, etkin güvenlik önlemleri almalıdır. Başta asayiş güçleri ve toplumsal savunma güçleri (HPC) olmak üzere, halklarımızın güvenliğinden sorumlu olan tüm güçlerin özellikle bu süreçte gereken her türlü önlemleri almaları hayati önemdedir."

KONGRA GEL, açıklamasının sonunda halka yaşamını yitirenlerin acısını toplumsal dayanışma ile paylaşma, yaraları birlikte sarma çağrısında bulundu.