KONGRA-GEL: Rojava Devrimi'ni daha güçlü sahiplenelim

Rojava Devrimi'nin 4. yıldönümünü kutlayan KONGRA-GEL, "Rojava Devrimi, kadın özgürlükçü demokratik toplum paradigmasının zaferidir. Önder Apo’nun demokratik ulus ve demokratik toplum perspektiflerinin devrimle yaşamsallaşmasıdır" dedi.

KONGRA-GEL Eşbaşkanlığı, 19 Temmuz Rojava Devrimi'nin 4. yıl dönümü vesilesiyle yazılı bir açıklama yaptı.

"Rojava halklarının 19 Temmuz Özgürlük Devrimi’nin 4. yıldönümü, devrimin önderi Rêber Apo ve Rojava halkları başta olmak üzere tüm Kürdistan halklarına ve insanlığa kutlu olsun! Aynı zamanda bir kadın devrimi olan Rojava Devrimi'nin tüm kadınlara kutlu olmasını diliyoruz" diye başlayan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Devrimin 4. yıldönümü vesilesiyle, canlarını halklarımızın özgür aydınlık geleceği uğruna feda eden kahraman Rojava devrim şehitlerini saygı ve minnet ile anıyor, anılarına bağlılığımızı bir kez daha ifade ediyoruz. Dünyanın farklı coğrafyalarından gelerek devrime katılan ve Rojava Devrimi'nin ilerici dünyanın ilgi odağı haline gelmesinde rol oynayan enternasyonalist devrim şehitlerini de bu vesileyle saygıyla anıyoruz.

Rojava Devrimi, kadın özgürlükçü demokratik toplum paradigmasının zaferidir. Önder Apo’nun demokratik ulus ve demokratik toplum perspektiflerinin devrimle yaşamsallaşmasıdır. Dünya savaşlarının merkezi olan Ortadoğu’da halkların yaşadığı en ağır toplumsal ve ulusal sorunlara çözüm olması nedeniyle de, Rojava Devrimi 21. yüzyılın devrimi olarak şimdiden insanlık tarihindeki yerini almış bulunuyor.
Rojava Devrimi, Kuzey Suriye Federasyonu’nun ilanıyla, demokratik Suriye’nin inşası için stratejik bir adım attı. Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD) öncülüğünde DAİŞ’e karşı yürütülen süpürme mücadelesi, Minbic'in özgürleştirilmesine yönelik yürütülen hamle ile önemli bir aşamaya gelmiştir. 

Rojava Devrimi 5. yılına Minbic'in özgürlüğü ile girecek ve kantonlar arası koridorun açılmasından sonra, DAİŞ’in bölgeden temizlenmesi ve demokratik Suriye’nin inşasına yönelik stratejik hedefine kilitlenecektir."

'İNSANLIĞIN VİCDANINDA YERLERİNİ ALDILAR'

Açıklamada, YPG ve YPJ güçleri başta olmak üzere tüm QSD bileşenleri selamlanırken, "Halklarımızın aydınlık ve demokratik geleceğine öncülük eden özgürlük savaşçıları, dünya kapitalist sisteminin ve onun yerel oligarşik, barbar işbirlikçilerinin yarattığı kan deryasından, halklarımızı özgür ve demokratik yaşama kavuşturan kahramanlar olarak şimdiden insanlığın vicdanında yerlerini aldılar" denildi.

KONGRA-GEL, açıklamasının sonunda ise halkları ve dünya kamuoyunu Rojava Devrimi'ni daha güçlü sahiplenmeye çağırdı.